Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, όπως αυτό προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης Σεπτεμβρίου 2024.
Γνωστή από τις εκλογές ήταν η ανανέωση της θητείας της Σοφίας Σακοράφα στη θέση της προέδρου.
Οι υπόλοιπες θέσεις στο ΔΣ έχουν ως εξής:
Αντιπρόεδροι (κατά αλφαβητική σειρά): Γιώργος Καλαντζής, Κώστας Κεντέρης, Δημήτρης Χαχάμης
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Γιατρουδάκης
Ταμίας: Γιάννης Λιούμπας
Αναπληρωτής Ταμίας: Γιάννης Ψωμιάδης
Α’ Ειδική Γραμματέας: Λούλα Καρατζά
Β’ Ειδική Γραμματέας: Ευγενία Νικολετοπούλου
Έφορος: Βασίλης Καρανάσσος
Μέλη: Τασούλα Κελεσίδου, Ξένια Αργειτάκη, Γιάννης Μυστακίδης, Βασίλης Ζήκας, Κυριακή Γαλάνη, Λαμπρινή Αναστοπούλου, Ιάκωβος Πετσούλας, Κώστας Τριαντάφυλλος, Θανάσης Χασκής και Γιώργος Συμεωνίδης
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και όλοι εξελέγησαν παμψηφεί.
Εξ άλλου,λόγω στενότητας χρόνου, συγκροτήθηκε και η πρώτη επιτροπή, αυτή των μετεγγραφών.
Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, αντιπρόεδρος ο Σάββας Νικολαΐδης, γραμματέας η Ευγενία Νικολετοπούλου και μέλη ο Σεραφείμ Πολυχρόνης και ο Γιάννης Ματσούκας.
Ήδη δόθηκε μια μικρή παράταση στην τρέχουσα διαδικασία των μετεγγραφών και ως ημερομηνία λήξης ορίστηκε η 31η Οκτωβρίου αντί της 15ης Οκτωβρίου.
Όλη η Ελλάδα έχει λόγο στις αποφάσεις στο νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ
Πανελλήνια εκπροσώπηση υπάρχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και κάθε γωνιά της χώρας θα έχει το δικό της άνθρωπο στο κέντρο λήψης αποφάσεων.
Η επιλογή της πολυσυλλεκτικότητας από την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς οι άμεσοι συνεργάτες της έχουν πλήρη γνώση όσων συμβαίνουν στις περιφέρειές τους και δύνανται να ενημερώνουν σχετικά το συμβούλιο με αμεσότητα και ακρίβεια, ώστε να προχωρά η ομοσπονδία στις απαραίτητες δράσεις.
Πιο αναλυτικά:
Από σωματεία της μεγαλύτερης πληθυσμιακά περιοχή της Ελλάδας, την Αττική, στο ΔΣ συναντούμε τον αναπληρωτή ταμία, Γιάννη Ψωμιάδη και τις δύο ειδικές γραμματείς, Λούλα Καρατζά και Ευγενία Νικολετοπούλου. Μέλη στο συμβούλιο είναι ο Χάρης Παπαδιάς, οι «πρωτάρηδες» Κυριακή Γαλάνη και Γιώργος Συμεωνίδης, ενώ και η Ξένια Αργειτάκη, καθηγήτρια στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, κατοικεί στην Αττική.
Η τελευταία εκπροσωπεί σύλλογο της Πελοποννήσου (Αρκαδία), από όπου προέρχονται επίσης ο έφορος Βασίλης Καρανάσσος, και το μέλος, Λαμπρινή Αναστοπούλου (Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο).
Ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης αντιπροσωπεύει την Κρήτη και ο Βασίλης Ζήκας, τα Δωδεκάνησα. Οι δυο τους γνωρίζουν άριστα τα τεκταινόμενα στο Νότιο Αιγαίο.
Στο Βόρειο Αιγαίο (Χίο) κατοικεί ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ενώ από τη Μυτιλήνη κατάγεται ο εκ των αντιπροέδρων Κώστας Κεντέρης, ο οποίος διαμένει στην πόλη των Ιωαννίνων. Από τη Βορειοδυτική Ελλάδα προέρχεται και ο Θανάσης Χασκής.
Τη Θεσσαλία στο συμβούλιο εκπροσωπεί ο έτερος αντιπρόεδρος και πολύ έμπειρο στέλεχος, Δημήτρης Χαχάμης.
Πολύ μεγάλη εμπειρία έχει και ο εκ Δυτικής Μακεδονίας προερχόμενος, Ιάκωβος Πετσούλας.
Η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου είναι ο άνθρωπος της Θεσσαλονίκης στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ η πολύ μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει τρεις εκπροσώπους στο συμβούλιο: τον αντιπρόεδρο Γιώργο Καλαντζή, τον ταμία Γιάννη Λιούμπα και το μέλος, Γιάννη Μυστακίδη.
Αναδιάρθρωση του συμβουλίου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου
Σε αναδιάρθρωση της σύνθεση του συμβουλίου της, προχώρησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, μετά την εκλογή του Θανάση Χασκή στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Το νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατείχε τη θέση του προέδρου στην ΕΑΣ, την οποία άφησε μετά την εκλογή του στον κεντρικό ΣΕΓΑΣ. Νέος πρόεδρος της ΕΑΣ είναι ο Αθανάσιος Χρήστου, ενώ κ. Χασκής θα κατέχει τη θέση του μέλους.
Αναλυτικά
Πρόεδρος :Αθανάσιος Χρήστου
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Πλαστήρας
Γενική γραμματέας: Φωτεινή Αγγέλη
Ταμίας: Σπύρος Μεσσήνης
Ειδικός γραμματέας: Σπύρος Καμμένος
Μέλη: Θανάσης Χασκής, Βασιλική Λεπιδά