Run for the kids with disabilities 2025
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony TRIUMPH 22

Aletheia Vican

Lefkada Green Half Marathon

X-treme Stores
30 Οκτ 24 ← πίσω

Παναγιώτης Καραΐσκος: «Ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχω ζήσει»

Ο νικητής του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου 2023, Παναγιώτης Καραΐσκος, ετοιμάζεται να τρέξει για μία ακόμη φορά τον ιστορικό αγώνα.

Ο πρωταθλητής των αποστάσεων, που το 2023 είχε κόψει πρώτος το νήμα στο Παναθηναϊκό στάδιο με χρόνο 2:22.37, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για τον φετινό μαραθώνιο έχοντας στόχο να διεκδικήσει τη διατήρηση του τίτλου του: «Στόχος για τον φετινό Μαραθώνιο είναι να σταθώ υγιής στην εκκίνηση, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να διεκδικήσω ξανά τη νίκη όπως πέρυσι και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ εκείνη την ημέρα».

Ο έμπειρος αθλητής, έχει τρέξει για πρώτη φορά τον Μαραθώνιο το 2013 ως αρχάριος και χωρίς να έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, καταφέρνοντας όμως να τερματίσει. Ο ίδιος θυμάται με περηφάνια αυτή τη στιγμή και λέει: «Από την πρώτη μου συμμετοχή κρατάω το ότι κατάφερα και τερμάτισα υγιής και ήταν η πρώτη φορά έτσι που είχα επαφή με το τρέξιμο, κατευθείαν με μαραθώνιο και ήταν και αυτό που τελικά ασχολήθηκα και έφτασα μέχρι εδώ που έχω φτάσει τώρα. Ήταν, θυμάμαι, πάρα πολύ δύσκολη η πρώτη φορά γιατί ήμουν απροπόνητος, ήμουν αρχάριος, δεν ήξερα, δεν είχα εμπειρία. Οπότε υπήρχαν πολλές δυσκολίες που έπρεπε να διαχειριστώ και να αντιμετωπίσω, που ήταν πολύ πρωτόγνωρες και ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που τις ξεπέρασα και κατάφερα να τερματίσω.

Εντάξει, από την τελευταία συμμετοχή σίγουρα κρατάω τη νίκη και το ρεκόρ, το προσωπικό ρεκόρ που έκανα στη διαδρομή».

Ο αθλητής του ΓΣ Ηρακλής, όπως και πολλοί ακόμη δρομείς, έχει τονίσει αρκετές φορές πως ο τερματισμός μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο είναι ο πιο όμορφος που έχει ζήσει ποτέ: «Η αλήθεια είναι ότι ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο είναι ό,τι πιο έντονο και πιο συγκινητικό έχω ζήσει. Άμα δεν το ζήσεις, να το νιώσεις αυτό το πράγμα, να το βιώσεις προσωπικά, είναι δύσκολο να το περιγράψεις. Αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά και θα το νιώσουν όσοι το έχουν κάνει, είναι αυτό το ρίγος, η ανατριχίλα και η συγκίνηση μετά από έναν τόσο δύσκολο αγώνα να τερματίζεις μέσα στο όμορφο Καλλιμάρμαρο. Και, όπως έχω ξαναπεί, είναι ο ομορφότερος τερματισμός που έχω κάνει από όλους τους αγώνες και τους μαραθωνίους που έχω τρέξει εντός και εκτός Ελλάδος».

Τέλος, ο Καραΐσκος ανυπομονώντας να αγωνιστεί στις 10 Νοεμβρίου, θυμάται και επισημαίνει τη σημασία του κοινού που βρίσκεται στους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής και που με την εμψύχωσή του βοηθά κάθε δρομέα να πάρει λίγο δύναμη ώστε να συνεχίσει προς τον στόχο του: «O κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια! Είναι κάτι το οποίο μας εμψυχώνει, εμένα προσωπικά μου δίνει δύναμη να ξεχάσω λίγο τις αρνητικές σκέψεις, τις δυσκολίες, τους πόνους. Όσο πιο κοντά φτάνουμε στον τερματισμό ο κόσμος γίνεται πιο πολύς, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και προς το τέλος είναι πιο μαζεμένος ο κόσμος γιατί είναι και στο κέντρο της Αθήνας, όσο πλησιάζουμε δηλαδή στον τερματισμό. Είναι πολύ βοηθητικό αυτό για εμάς.

Εμένα με βοηθάει προσωπικά να βλέπω έτσι γνωστά μου άτομα ή και όχι να μου λένε «Μπράβο, κοντεύεις, τελειώσαμε», έτσι να σου δίνουν κουράγιο και να σε βοηθάνε να φτάσεις προς το τέρμα, να αντέξεις».



Τατιάνα Γκούσιν: «Μπορώ να κυνηγήσω μεγαλύτερα ύψη»



Η Τατιάνα Γκούσιν είναι μια αθλήτρια που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στα ελληνικά στάδια.

Και το κάνει με τρόπο που εμπνέει και δίνει κίνητρο. Μεγαλωμένη με δυσκολίες, που τις μετουσίωσε σε ευκαιρίες και χαμογελαστή ακόμη κι όταν ο πόνος της τρύπαγε το …κόκκαλο. Η 30χρονη σήμερα αθλήτρια κατάφερε φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα της να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Διεκδίκησε την πρόκριση και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, ωστόσο η ζωή της τα έφερε έτσι ώστε το …χρίσμα να το λάβει λίγο μετά τα 30.

Πριν από αυτό είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού και σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Τον Αύγουστο ήταν παρούσα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Τατιάνας Γκούσιν στην ενότητα “Η συνέντευξη του μήνα” στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντας εδώ.



πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
O καθοριστικός ρόλος των ηλεκτρολυτών για τους αθλητές Σαρακοστή και…Χαλβάς με Πρωτεΐνη!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
«Την εμπειρία μην την αγνοείς, αλλά να τη μελετάς…» Αναλύσεις και σχόλια για 58 αθλητές Δημήτρης Τσάκαλος, Ματίνα Νούλα, κυνηγώντας το όνειρο! Μαραθώνιος Κοπεγχάγης, 11/05/2025
Συνέντευξη με τη Λόις Κατσέλη – Race Director του POWERADE B2Run Aθens 2025 Ντοκιμαντέρ : The Greatest Of All Time (οι Πρωταθλητές)
Nutrition News

Run for the kids with disabilities 2025

B2RUN

Πρέπει να διαβάσετε
19 Μαϊ 25
Τρέξαμε με τους adidas Runners Athens και δοκιμάσαμε τα νέα Supernova!
Το Σάββατο 12 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή τρεξιματική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας, προσκεκλημένοι από την adidas και το community των adidas Runners Athens.
07 Μαϊ 25
Το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία» στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας
Run for the Kids with disabilities 2025 «Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία»
Στηρίζουμε τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, αγκαλιάζουμε τον θεσμό της ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Σάββατο απόγευμα 31 Μαΐου 2025 στη Βούλα
06 Μαϊ 25
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα


Zografou

Thessaloniki Half Marathon

Runster


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse