Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

10 Νοέ 24 ← πίσω

ΑΜΑ 2024: Νικήτρια και Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Σταματία Νούλα

Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Σπουδαία εμφάνιση για τη Σταματία Νούλα στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες με χρόνο 2:40:19 και παράλληλα στέφθηκε και Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Δεύτερη τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με 2:41:58 , ενώ τρίτη ήταν η Γιώτα Βλαχάκη με 2:47:24

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ :

Αλλαγή φρουράς στον τίτλο του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ελλάδας στο Μαραθώνιο, με τον Μπάμπη Πιτσώλη και την Ματίνα Νούλα να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο.

Ο Μπάμπης Πιτσώλης με εκπληκτική αλλαγή στα τελευταία δύο χιλιόμετρα προσπέρασε τον Παναγιώτη Καραΐσκο και μπήκε θριαμβευτής στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να κερδίσει τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και να στεφθεί πανελληνιονίκης για δεύτερη φορά μετά το 2022.

Ο Μπάμπης Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) έγραψε χρόνο 2:18.56 και τον ακολούθησαν ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Ηρακλής) με 2:19.50 και ο Γιώργος Μενής (ΑΟΠΦ) 2:21.41.

Ομοίως και η Ματίνα Νούλα εξαπέλυσε την επίθεσή της περίπου στο 28ο χιλιόμετρο, προσπέρασε την Γκλόρια Πριβιλέτζιο και κέρδισε για πρώτη φορά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με ρεκόρ πανελληνίου πρωταθλήματος, 2:40.20 (παλαιό της Τίνας Κεφάλα με 2:40.36). Την Νούλα ακολούθησαν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 2:41.58 και η Γιώτα Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 2:47.28.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ενθουσιασμένος με τη νίκη σε έναν εμβληματικό αγώνα, στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, αλλά και με το χρόνο του, αφού «έγραψε» κάτω από 2:19, ήταν ο Μπάμπης Πιτσώλης, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Ζώρζο:

«Μόλις είδα τον χρόνο – γιατί πλέον τους κυνηγάω, κι αυτό το 2:20 το κυνηγούσα πάρα πολύ – δεν το περίμενα ότι θα το έκανα εδώ! Αν πάω δηλαδή σε μία φλατ διαδρομή δεν ξέρω πώς θα πάει! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, και με τον τρόπο που ήρθε, γιατί είχα πάρα πολλές δυνάμεις μετά το 30ό χιλιόμετρο που είναι το δύσκολο κομμάτι του αγώνα. Είχε λίγη ζέστη, αλλά όλα καλά.

Είναι σίγουρα στο Top 2 των αγαπημένων μου αγώνων η σημερινή κούρσα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έρθουν και άλλοι αγώνες. Έχω πολύ μέλλον. 

Δεν ξέρω τι να περιμένουμε μετά το σημερινό. Αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου εγώ, έλεγα να τρέξω καλύτερα από το 2:23 από πέρυσι, αλλά δεν περίμενα ότι θα «έσπαγα» το 2:20 εδώ. Μακάρι να πάει πιο κάτω».

Ένα χρόνο κάτω από 2:20 περίμενε ο Παναγιώτης Καραΐσκος, που δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον νικητή του αγώνα:

«Ήμουν καλά. Αγωνίστηκα 42 ημέρες μετά το ατομικό ρεκόρ που πέτυχα στο Βερολίνο και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σε ένα βαθμό και ρίσκο. Ωστόσο, ένιωθα πολύ καλά και η αλήθεια είναι ότι περίμενα να βγάλω ένα χρόνο ταχύτερο από τις 2 ώρες και 20 λεπτά. Ένιωθα πολύ καλά, πήγαινα με τον ρυθμό μου αν και προς το τέλος ήμουν οριακά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι ο Μπάμπης Πιτσώλης θα πάει τόσο καλά. Βέβαια, είναι μεγάλος αθλητής. Συγχαρητήρια! Ήταν πολύ καλός», δήλωσε ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ.

Ο Γιώργος Μενής αποκάλυψε πως η συμμετοχή του στον αγώνα αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. «Απείχα λόγω τραυματισμού από τις προπονήσεις και ήταν αμφίβολη η συμμετοχή μου. Μπήκα, όμως, στον αγώνα, ρίσκαρα και βγήκε το ατομικό ρεκόρ διαδρομής. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήμουν συγκρατημένος, αλλά στο 38ο κατάλαβα ότι είχα δυνάμεις και έκανα επίθεση» είπε ο αθλητής του Παναγιώτη Χαραμή, ο οποίος έκανε μνεία και στην υποστήριξη του κόσμου κατά μήκος της διαδρομής: «Υπήρχαν στιγμές που ανατρίχιασα από την ενθάρρυνσή τους. Μου έδιναν κουράγιο να συνεχίσω. Η σημερινή εμπειρία μου δίνει ώθηση να συνεχίσω».

Η νικήτρια του αγώνα, Ματίνα Νούλα, εξέπληξε ακόμα και τον εαυτό της με την εμφάνισή της, αν και όπως είπε, πίστευε ότι μπορούσε να κερδίσει:

 «Δεν το έχω πιστέψει ακόμη. Είμαι πολύ συγκινημένη. Είχα προπονηθεί πάρα πολύ καλά τόσο καιρό, ο προπονητής (σ.σ.:Ιάσων Ιωαννίδης) μου πίστευε πάρα πολύ σε μένα αλλά εγώ είχα κάποιες αμφιβολίες αν και έλεγα πως θα το παλέψω όσο πάει. Κι αυτό έκανα.

Ακολούθησα όσα μου είπε ο προπονητής μου, ξεκίνησα πιο συγκρατημένα και σιγά-σιγά είχα όλο και περισσότερο δυνάμεις. Είχα πάρα πολύ δυνατές αντιπάλους οπότε ένα άγχος το είχα, αλλά έλεγα από την αρχή πως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ ανεξαρτήτου θέσης.

Νομίζω το πίστευα μέσα μου ότι μπορεί να βγω πρώτη, αλλά από την άλλη οι αντίπαλές μου ήταν πολύ δυνατές και έλεγα απλά να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που γυμνάζεται με τον Γιάννη Περίφανο, αμέσως μετά τον τερματισμό της, πήρε δυο ανάσες και έπειτα αγκάλιασε την κορούλα της που την περίμενε. Τα συναισθήματά της ήταν ανάμεικτα. Ήταν χαρούμενη για το χρόνο της και πικραμένη με τη δεύτερη θέση.

«Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Έκανα ό,τι μπορούσα, όμως δεν κατάφερα να νικήσω και στο τέλος μένει μια γλυκόπικρη γεύση διότι η επίδοσή μου δεν είναι άσχημη. Με την τακτική μου δεν είμαι ικανοποιημένη. Τι να κάνουμε; Τα έχει αυτά ο αθλητισμός. Ο καιρός ήταν καλός, είχε σχετική ψυχρούλα, αλλά δεν με εμπόδισε και μάλιστα ήταν ίδιος από την αρχή ως το τέλος της διαδρομής», τόνισε η Πριβιλέτζιο και απορούσε με τη Γιώτα Βλαχάκη.

«Καλά, δεν κρυώνεις;» τη ρώτησε η Γκλόρια, που ήδη είχε φορέσει το μπουφάν της. «Ακόμη έχω υπερένταση», απάντησε χαμογελώντας η Γιώτα Βλαχάκη, η οποία έδειχνε να έχει απολαύσει τον αγώνα της.

Η αθλήτρια του Γιώργου Ζώρζου τερμάτισε τρίτη και λίγο μετά τόνισε: «Είμαι σχετικά ευχαριστημένη. Δεν ένιωσα καθόλου να κρυώνω. Απεναντίας μου φάνηκε σαν να έχει ζέστη. Για να λέμε την αλήθεια, δεν το χειρίστηκα καλά. Παρασύρθηκα και πήγα αρκετά γρήγορα στο πρώτο μισό της διαδρομής. Τα έκανα ανάποδα, αλλά, όπως και να έχει, είμαι ευχαριστημένη».

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
10 λάθη των δρομέων πριν την προπόνηση Το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης για κάθε απόσταση (5k, 10k, Half & Marathon)!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Γιώργος Γκούντας : Η στήριξη πίσω από το Μετάλλιο. Μια πετυχημένη χρονιά Ενδιαφέροντα στατιστικά των μαραθωνίων της Ελλάδας για το 2024
Χαράλαμπος Πιτσώλης : Ο μαραθώνιος της ζωής και ο δρόμος προς τη δόξα Όλη η τηλεοπτική μετάδοση : 71η Τελετή Aπονομής Αθλητικών Βραβείων ΠΣΑΤ
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thermaikos Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.


©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse