Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
blank blank My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ενημέρωση
Saucony TRIUMPH 22

Serres Ultra

Dromos Argolikou Kolpou

Patras Half Marathon

Poseidon Athens Half Marathon

X-treme Stores

12 Δεκ 24 ← πίσω

Δυνατά ονόματα και ρεκόρ συμμετοχών στα 12α Λιοφίλια

ΣΕΓΑΣ

* δείτε επίσης : 12α Λιοφίλια 2024 - Πληροφορίες διοργάνωσης


Η τελευταία διοργάνωση εντός σταδίου για το 2024, τα 12α Λιοφίλια, διεξάγονται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Αγίου Δημητρίου με διοργανωτή τον τοπικό σύλλογο ΟΦΚΑ Οδυσσέας και την εταιρία συστημάτων Αλουμινίου ΛΙΟΦΑΓΟΣ σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φεστιβάλ μεγάλων αποστάσεων επικεντρωμένο στα 10.000 μέτρα. Η πρώτη κούρσα θα ξεκινήσει στις 14:55 ενώ οι γρήγορες σειρές στα 10άρια σε γυναίκες και άνδρες θα εκκινήσουν στις 20:10 και στις 21:00.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στην εκκίνηση αναμένεται να βρεθούν 260 αθλητές και αθλήτριες, ενώ 80 δρομείς έχουν δηλωθεί να λάβουν μέρος στα 2000 μ. αγοριών και κοριτσιών Κ16 και Κ18.

Στην ενότητα LEGENDS of 10.000m οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τον Σπύρο Κοντοσώρο, ο οποίος αν και ξεχώρισε τη δεκαετία ‘70 κυρίως στα 3.000 μ στιπλ., εντούτοις, στις 24/9/1972, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των 10.000μ. με επίδοση 29:19.0.

Στην elite σειρά των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία των Κώστα και Νίκου Σταμούλη, Μπάμπη Πιτσώλη, Παναγιώτη Πετρουλάκη, Σέργιου Διακοστεφανή, Γιώργου Ματζαρίδη, Ορφέα Ιωάννου και Ορφέα Κίκκα.

Στην elite σειρά των γυναικών οι πιο δυνατές συμμετοχές είναι αυτές της Ειρήνης Τσουπάκη και της Άννας-Μαρίας Βυθούλκα.

Τα ρεκόρ διοργάνωσης ανήκουν στον Κώστα Σταμούλη και στη Μαρία Κάσου με 29:54.45 και 34:18.69 αντίστοιχα από το 2022.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και εντάσσονται στο επίσημο καλεντάρι της World Athletics, κατηγορίας F. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τα Λιοφίλια μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:





Τα αποτέλεσματα θα είναι διαθέσιμα από το Roster Athletics στο σύνδεσμο:

https://meets.rosterathletics.com/public/competitions/details/about?id=26089



Γεμάτο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Γιάννη Ρίζου με στόχο το Ευρωπαϊκό κλειστού της Ολλανδίας



Ο Γιάννης Ρίζος ετοιμάζεται για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου έχοντας στο πρόγραμμα του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Άπελντοορν.

Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη προέρχεται από καλές εμφανίσεις στη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τα 5,62 μ. στο επί κοντώ και συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο 25χρονος θα ξεκινήσει τους αγώνες του τον Ιανουαρίου, από τη Γαλλία και θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη στις 18 του ίδιου μήνα.

“Εκτός απροόπτου θα κάνω τον πρώτο μου αγώνα σε μίτινγκ της Γαλλίας στις 11/1 και έπειτα στο φεστιβάλ αλμάτων “Βαγγέλης Κουρκουτίδης” στις 18 του ίδιου μήνα. Η περίοδος αυτή ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έχω και μεγάλο όγκο προπόνησης και παράλληλα πολλές υποχρεώσεις με τη σχολή μου (σ.σ σπουδάζει φυσιοθεραπεία)”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Από τον Σεπτέμβρη είχα ένα πρόβλημα με το γόνατο, το οποίο ακόμη με ενοχλεί, ωστόσο εξελίσσεται πολύ καλά. Τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς φαίνονται και αυτό είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Είμαι δύο θέσεις εκτός πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο οι βαθμοί που χωρίζουν τις δύο θέσεις είναι αρκετοί. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος μου είναι να κυνηγήσω την πρόκριση στη διοργάνωση της Ολλανδίας. Ευελπιστώ πως με βάση τους αγώνες που θα κάνω θα καταφέρω να βρεθώ στους 18 που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση . Στόχος μου το χειμώνα να ανέβω ακόμη υψηλότερα. Η προπόνηση δείχνει πως μπορώ να διεκδικήσω επιδόσεις στα 5,70 μ.”.

Ο αθλητής αναμένεται να αγωνιστεί στην πόλη Οσιγιέκ της Κροατίας τον Φεβρουάριο, ενώ στο πλάνο του είναι και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και φυσικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.


Αλλαγή ώρας στο επιμορφωτικό σεμινάριο Kids' athletics στον Άγιο Κοσμά



Το Σάββατο (14/12) ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (WA) ξεκινά το επιμορφωτικό σεμινάριο (διαδραστικό) σχετικά με την ανανεωμένη έκδοση του προγράμματος ανάπτυξης του παιδικού αθλητισμού Kids' athletics. Στον Άγιο Κοσμά το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι.

H δράση αυτή έχει σαν σκοπό να επιμορφώσει τους προπονητές – καθηγητές της φυσικής αγωγής με κύριο στόχο την εφαρμογή τους στον σχολικό αθλητισμό. Όσοι παρακολουθήσουν θα λάβουν πιστοποίηση επιμόρφωσης από τον ΣΕΓΑΣ.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πρακτική εφαρμογή του προγράμματος από τους επιμορφωμένους προπονητές στα σχολεία με καταληκτική ημερομηνία της δράσης στις 31/01/2025.

Αναλυτικά τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν:

Στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά το Σάββατο 14/12/2024 στις 12:00 μ.μ., στην Πάτρα (κλειστό Παμπελοποννησιακού σταδίου) την Κυριακή 15/12/2024 στις 10.30 π.μ. και στην Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι) το Σάββατο 21/12/2024 στις 12:00 μ.μ.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
10 λάθη των δρομέων πριν την προπόνηση 7 τρόποι για αυξημένη αντοχή στο τρέξιμο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης για κάθε απόσταση (5k, 10k, Half & Marathon)! Αναλύοντας τις 4 Δρομικές Ζώνες Προπόνησης – Αντοχής, Κατώφλι, Ταχύτητας και Σπρίντ!
Ανανεώσου Μετά τις Γιορτές: Τα Συμπληρώματα που Χρειάζεσαι για να Ξεκινήσεις Δυναμικά το Νέο Έτος! Καφεΐνη: Friend of Foe?
Nutrition News

Fitness EXPO

Crete Marathon

Thermaikos Half Marathon


Πρέπει να διαβάσετε
13 Ιαν 25
4ο Koumaria Trail Series - 8 και 9 Φεβρουαρίου τρέχουμε στα βουνά της Πάτρας
Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ διοργανώνει τo Σάββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2025  για 4η χρονιά το Koumaria Trail Series, μια ολοκληρωμένη σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.
20 Δεκ 24
Ena Proto Runner 1: Διαχρονική κομψότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και κορυφαία απόδοση με άρωμα Ελλάδας
Το Proto Runner 1 είναι εδώ και είναι η υλοποίηση του οράματος της Ena Athletics, που συνδυάζει την πλούσια αθλητική κληρονομιά της Ελλάδας με την αιχμή της καινοτομίας. Ένα κομψό και τεχνολογικά προηγμένο παπούτσι για τρέξιμο, εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του σύγχρονου αθλητισμού, σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.
04 Νοέ 24
Το τρέξιμο ξεκινά από το RUNAWAY
Θες να ξεκινήσεις τρέξιμο ή να προετοιμαστείς για τον επόμενο σου αγώνα? Το RUNAWAY, το νέο running στέκι στα βόρεια προάστια της Αττικής (Κηφισιά , Γεωργίου Λύρα 53) είναι για σένα
30 Οκτ 24
Το καλύτερο αθλητικό παπούτσι της New Balance, έγινε ακόμη καλύτερο!
Το «κλασικά πρώτο» στις επιλογές δρομέων και όχι μόνο, είναι ένα τέλειο blend όλων όσων χρειάζεται να έχει ένα κορυφαίο αθλητικό σήμερα. Απόλυτα υποστηρικτικό, ευχάριστα ελαφρύ και με ένα νέο επαναστατικό upper, είναι ικανό να καλύψει όλες τις θέσεις στον πάγκο των επιλογών για το τρέξιμο.
22 Οκτ 24
Φτιάξε το Δικό σου Custom Μπλουζάκι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Elite Sports Group
Για τους δρομείς που προετοιμάζονται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τον εαυτό τους ή την ομάδα τους, η Elite Sports Group προσφέρει την ιδανική λύση.

©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse