Alexander the Great Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno

Saucony

VICAN Aletheia



Serres Ultra

Kallithea Run

Volos Run

Poseidon Half Marathon

Efklis Imitates

X-treme Stores

05 Μαϊ 25 ← πίσω

Με ορμή, χαμόγελα και παλμό ο 16ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Με ορμή, χαμόγελα και παλμό, ο 16ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες μεταμόρφωσαν την Κυριακή 27 Απριλίου την νότια παραλιακή ζώνη της Αθήνας σε μια μεγάλη, διεθνή δρομική γιορτή!

Μπορεί η Κυριακή 27 Απριλίου να ξεκίνησε με βροχή, αλλά ο ενθουσιασμός, το πάθος και τα χαμόγελα των 6.000 δρομέων από 48 χώρες έφεραν την αληθινή λιακάδα στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες! Η ενέργεια των συμμετεχόντων μαζί με το ζωηρή διάθεση των 270 εθελοντών της διοργάνωσης, μετέτρεψαν την 16η χρονιά των αγώνων, σε μια αληθινή δρομική γιορτή στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Με αφετηρία και τερματισμό το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, περισσότεροι από ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης, έτρεξαν πλάι στη θάλασσα, σε έξι από τις πιο όμορφες διαδρομές της χώρας. Ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι ανανεωμένες διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων, οι οποίες μέτρησαν επίσημα και πιστοποιήθηκαν από την WA/AIMS, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Αποστάσεων (AIMS), ενισχύοντας τον διεθνή χαρακτήρα των αγώνων. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη νέα χάραξη που αγκαλιάζει τον Φαληρικό Όρμο, αλλά και τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μουσικοί του δρόμου μέσα από το πρόγραμμα «Μουσική και μουσικοί στο κύμα». Παράλληλα, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ζωής και υγείας, με το σύνθημα: «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!». Τα χαμόγελα συνεχίστηκαν και μέσα στο στάδιο, όπου στα περίπτερα των χορηγών, πλήθος κόσμου συμμετείχε σε διαδραστικά παιχνίδια και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο κεντρικό άθλημα της ημέρας, τον Ημιμαραθώνιο, πρώτος το νήμα έκοψε Ιβάν Μοντσαρμόν από τη Γαλλία με χρόνο 1.11.12. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ματιέ Ρουπέλ από τη Γαλλία με 1.12.37.  Την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Φίλιππος Νάνος με 01.16.14. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών στο πιο ψηλό βάθρο ανέβηκε η Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη με 1.30.12 με δεύτερη την Μαρί Σάντβικ Αντμπο από τη Νορβηγία με 1.30.46. Τρίτη ήρθε η Ρέκα Τεργιέκι από την Ουγγαρία με 1.32.13.

Στην κούρσα του Τετάρτου Μαραθωνίου, το πρώτο μετάλλιο κέρδισε ο Μίριαν Χενρότ από το Βέλγιο με επίδοση 35.04. Πίσω του ήρθε ο Αναστάσιος Μουστάκης με 38.55 και τρίτος ο Πολ Γκερίν από τη Γαλλία με επίδοση 40.01. Από την πλευρά των γυναικών, νικήτρια στέφθηκε η Μιχαέλα Αμπατζιόγλου που σημείωσε 42.35 και δεύτερη ήρθε η Ιωάννα Κρεμμύδα με 45.53, έχοντας τρίτη την Μαρία Κασμά με χρόνο 47.27.  Στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Παναγιώτης Χριστινάκης με χρόνο 17.02, αφήνοντας πίσω του τον Νικόλαο Κλουβάτο με 17.15. Τρίτος κατετάγη ο Αλέξης Γεωργίου με 17.19. Για τις γυναίκες, νικήτρια ανακηρύχθηκε η Λέλα Κεχαγιά με επίδοση 21.25, έχοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Βασιλική Κωτούλα με 21.48 και τρίτη την Μαρία Ειρήνη Γούλα με 22.13.

Με το ίδιο πάθος και ενέργεια, οι συμμετέχοντες στον αγώνα του Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ. έδωσαν το δικό τους ρυθμό, χωρίς χρονομέτρηση, αποδεικνύοντας ότι η ουσία είναι η συμμετοχή, η κίνηση και η χαρά της κοινής εμπειρίας. Οι μικροί δρομείς στον Αγώνα Δρόμου Παιδιών, έτρεξαν τα 1.000 μέτρα και σκόρπισαν ενθουσιασμό και χαμόγελα. Ιδιαίτερη συγκίνηση, έφερε ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, όπου κάθε βήμα είχε σκοπό την ενίσχυση του πολύτιμου έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», αποδεικνύοντας ότι το τρέξιμο μπορεί να γίνεται αφετηρία αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης. Μαζί με τους δρομείς, στήθηκαν στην εκκίνηση κι εκπρόσωποι του συλλόγου με τα παιδιά που φροντίζουν και πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό.

Υπό τη σκέπη του πρώτου ιστορικά ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 27 Απριλίου αναπτύχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων. Η πιο ξεχωριστή, ήταν για ακόμα μία χρονιά η έκθεση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών που στήθηκε στους χώρους της γραμματείας των αγώνων. Εκατοντάδες μικροί καλλιτέχνες αποτύπωσαν με φαντασία το σύνθημα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά». Τα έργα τους εκτίθενται στο κοινό έως και την Κυριακή 4 Μαΐου, καθημερινά 10.00 – 14.00 και 17.30 -20.30 στο ισόγειο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν», προσκαλώντας τους επισκέπτες να δουν τον αθλητισμό μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο», η διοργάνωση συνέχισε και φέτος τη δράση «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Έτσι, στήθηκαν κάδοι για την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών μαζί με καφέ κάδους για τα οργανικά απορρίμματα από τις μπανάνες που θα χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση. Ακόμα, στην αφετηρία και τον τερματισμό υπήρχαν δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία συγκεντρώθηκε νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Υγιείς Πόλεις, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Τα αποτελέσματα 16ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος


Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
14ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών (8 Μαρτίου 2026), τα exit polls του αγώνα! Πίνακες περασμάτων Περί προπονητικής - τα φαβορί και τα outsiders για τον Ημιμαραθώνιο Αθηνών - Σχόλια για Κλέμεντς και Μαρινάκου

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Ο πρώτος ντοπαρισμένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων – Τι είχε πάρει Ο τύπος που πουλούσε κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και κουνούσε το δάκτυλο σε όλους ήταν απλά άλλος ένας κοινός τραμπούκος;
Κάνω πρωταθλητισμό. Πώς μπορώ να διαχειριστώ το άγχος; Ποια είναι η καλύτερη ώρα για προπόνηση;
Nutrition News

Pepsico Gives Back Kifissia

Crete Marathon

Chalkiopoulo Run

Geraneia Loutraki

Πρέπει να διαβάσετε
04 Μάρ 26
Το On Cloudmonster 3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Το On Cloudmonster επιστρέφει με την τρίτη του έκδοση και επιβεβαιώνει τη φήμη του σαν ένα εκπληκτικό αθλητικό παπούτσι για όσους αγαπούν ένα σταθερό μαλακό παπούτσι τρεξίματος με εντυπωσιακό στυλ.
27 Φεβ 26
29 Μαρτίου τρέχουμε για καλό σκοπό στην Κηφισιά 5-10χλμ «PepsiCo Gives Back - Kifissia 2026»
Την Κυριακή 29 Μαρτίου τρέχουμε για καλό σκοπό! «PepsiCo Gives Back – Run. Smile. Repeat.»: Οι Αγώνες Δρόμου της PepsiCo Hellas για καλό σκοπό επιστρέφουν για τρίτη συνεχή χρονιά στην Κηφισιά!
26 Φεβ 26
On Cloudrunner 3 : Μια εξαιρετική επιλογή για τα καθημερινά μας τρεξίματα
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η On συνεχίζει να εξελίσσει τη σειρά των παπουτσιών της για τρέξιμο με το Cloudrunner 3, ένα μοντέλο σχεδιασμένο για δρομείς που θέλουν αξιόπιστη αντικραδασμική προστασία, σταθερότητα και άνεση στο καθημερινό τους τρέξιμο. Το δοκιμάσαμε και σας το παρουσιάζουμε:
24 Φεβ 26
Το νέο 1080v15 της New Balance είναι αυτό που ξέρεις και εμπιστεύεσαι σε εντελώς νέο επίπεδο
Γιατί το νέο 1080v15 της New Balance είναι ακριβώς αυτό που ξέρεις και εμπιστεύεσαι από ένα everyday running shoe — απλώς σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.
10 Φεβ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
02 Φεβ 26
Η New Balance παρουσιάζει τα νέα colourways του FuelCell SuperComp Elite v5
Η New Balance ανακοινώνει την άφιξη του FuelCell SuperComp Elite v5 σε Ελλάδα και Κύπρο To νέο αυτό version το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αγωνιστικό μοντέλο για δρόμο, είναι σχεδιασμένο για δρομείς που στοχεύουν στην απόλυτη απόδοση από αγώνα 5 km, μέχρι και τον μαραθώνιο.


Thermaikos Coastal Half Marathon

Axios Running

Runster


©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome