Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second naak My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Mizuno Neo Vista 2

Saucony

Althea Nutrition



Serres Ultra

X-treme Stores
Olyfer
08 Ιουν 25 ← πίσω

Μπαλαμώτης και Παπαποστόλου επικράτησαν στο Πανελλήνιο Ορεινού Δρόμου

Το 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου έγινε την Κυριακή (8/6) στη Δομνίστα Ευρυτανίας. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία με τους αθλητές και τις αθλήτριες να μένουν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες, την οργάνωση και το μοναδικό τοπίο.

Ο αγώνας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον Βασίλη Μπαλαμώτη (Πελασγός Λάρισας) να διασχίζει τα 30χλμ. στο Βουνό της Ευρυτανίας σε 2ωρες 26:52. Η μεγάλη έκπληξη του αγώνα άκουσε στο όνομα, Γιώργος Σταμούλης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου). Ο πρωταθλητής των στιπλ στο πρώτο του Πανελλήνιο ορεινού δρόμου, τερμάτισε δεύτερος με 2:28:36. Η τριάδα συμπληρώθηκε από τον Δημήτρη Σελέτη (ΦΣΚΑ Κοζάνης) με 2:32:07.

Η πίεση από τον Σταμούλη που έχει κάνει στην άσφαλτο 2.21 στο Μαραθώνιο, οδήγησε τον πιο έμπειρο στο βουνό Μπαλαμώτη σε ένα εξαιρετικό χρόνο. Ο Δημήτρης Σελέτης διακρίνεται περισσότερο στις μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά ήταν όπως πάντα πολύ ανταγωνιστικός.
 

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Παπαποστόλου (ΑΓΣΙ) με 3:10.05,  δεύτερη η Ζωή Σταμούλη (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) με 3:19.57 και τρίτη η Βασιλική Τζήμα (ΑΟ Κούρος Αίγινας) με 3:28.48.

Στη διοργάνωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, και πολλοί από τους θεσμικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής. 

Παρόντες ήταν από πλευράς ΣΕΓΑΣ, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Χαχάμης, το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της επιτροπής αγώνων βουνού, Ιάκωβος Πετσούλας

Τον αγώνα διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε και ο αγώνας EVRYTANIA TRAIL RACES.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βασίλης Μπαλαμώτης: “Η πίεση από τον Γιώργο Σταμούλη με οδήγησε σε έναν πολύ καλό χρόνο και στη νίκη στη διοργάνωση”.

Γιώργος Σταμούλης: “Ακολούθησα τις οδηγίες του προπονητή μου Δημήτρη Θεοδωρακάκου. Στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός τόσο στους ασφάλτινους, όσο και ορεινούς αγώνες”.


Δημήτρης Σελέτης” Είχα ένα θέμα τραυματισμού, που με κράτησε πίσω στις προπονήσεις, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση και τη θέση”.

Μαρία Παπαποστόλου: “Είμαι διπλά χαρούμενη που κέρδισα την πρώτη θέση, γιατί πριν μια εβδομάδα αγωνίστηκα και στο Μέτσοβο”.

Ζωή Σταμούλη: “Παρά τον ελαφρύ τραυματισμό στην αρχή του αγώνα πήρα τη δεύτερη θέση. Για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής προσπάθησα να είμαι κοντά μαζί με την Μαρία Παπαποστόλου.

Το 11ο Πανελληνίο Πρωτάθλημα Ορεινού δρόμου αποτελούσε και βασικό κριτήριο πρόκρισης για την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα


πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Υδατάνθρακες και υγρά κατά τον αγώνα Πώς θα αυξήσετε την αντοχή σας!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
42ος ΑΜΑ: Πέντε βασικές συμβουλές για τον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Αν θέλεις πραγματικά να βελτιωθείς, πρέπει να ξεφύγεις από την ρουτίνα!
Ντοκιμαντέρ Οι Πρωταθλητές : «Ο Κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος» Άθληση στο γραφείο - Ποια προβλήματα εμφανίζονται από τη λάθος στάση σώματος;
Nutrition News

Salomon

Olympia Marathon

Marathon EXPO

Πρέπει να διαβάσετε
07 Νοέ 25
On Cloudboom Max για τη μέγιστη εμπειρία τρεξίματος
Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Η On συνεχίζει να καινοτομεί και να μας εντυπωσιάζει. Το νέο της μοντέλο για τρέξιμο είναι το Cloudboom Max το οποίο φέρνει το αγωνιστικό στυλ και τη γραμμή της σειράς Cloudboom σε μια προπονητική έκδοση για μέγιστη εμπειρία δρομικής προπόνησης.
04 Νοέ 25
Smart Training – Το μέλλον του home running experience με την TECHNOGYM
Το τρέξιμο δεν γνωρίζει όρια. Όμως η καθημερινότητα συχνά τα συναντά — από τον χρόνο, τον καιρό ή τις υποχρεώσεις. Γι' αυτό, όλο και περισσότεροι δρομείς ανακαλύπτουν τη δύναμη του smart training στο σπίτι:
29 Οκτ 25
PUMA Velocity NITRO™ 4: The Way Running Should Feel
Το τρέξιμο δεν είναι απλώς μια συνήθεια ή ένα πρόγραμμα. Είναι ρυθμός, αναπνοή, ελευθερία. Και για κάθε δρομέα, υπάρχει εκείνη η στιγμή που όλα δένουν αρμονικά, το σώμα, το μυαλό, η διαδρομή.
23 Σεπ 25
Δοκιμάζουμε το νέο On Cloudsurfer Max: Μέγιστη άνεση για μέγιστη απόδοση
Η On μας παρουσιάζει το νέο Cloudsurfer Max και για ακόμη μία φορά επαναπροσδιορίζει τους κανόνες του τρεξίματος.. Ένα μοντέλο με μέγιστη απορρόφηση κραδασμών και υψηλή απόδοση για το καθημερινό μας τρέξιμο.
10 Σεπ 25
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY


Alexander the Great Marathon

Runster



©2005-2023 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News - Fitness Pulse