Ο TCS Sydney Marathon από σήμερα αποτελεί και στην πράξη τον 7ο major Μαραθώνιο του κόσμου. Ο αγώνας που έγινε για πρώτη φορά το 2000, πήρε πέρυσι την έγκριση και αναβαθμίστηκε σε major, αρχής γενομένης από τη σημερινή διοργάνωση. Έτσι ο αγώνας της πόλης της Αυστραλίας έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες δρομείς από όλο τον κόσμο που είχαν τρέξει τους 6 majors, να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που ονομάζονται 7 majors finishers.
Αυτό το πέτυχαν σήμερα από την Ελλάδα ο Κυριάκος Εξαδάκτυλος, ο Σταύρος Πέχας, ο Λάμπρος Καλύβας, ο Νικόλαος Μπέριος, ο Ανδρέας Γκόρος, ο Γεώργιος Κατινιώτης, η Ζωή Φίκα, η Αικατερίνη Κατόπη, η Ραχήλ Κυριακίδου, η Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Χρήστος Παπαϊωάννου, ο Νίκος Πενθερουδάκης, η Άντα Σταματίου, ο Φώτιος Τζίγκος, ο Νικόλαος Μπαρτζουλιάνος. 15 δηλαδή από τους 38 Έλληνες six majors finishers αγωνίστηκαν στο Σίδνεϋ και έγιναν seven majors finishers.
Από τους 14 Κύπριους που είχαν 6, το ίδιο έκαναν και έφτασαν τους 7 majors οι 8 δρομείς : ο Αντώνης Αργυρού, ο Όμηρος Χριστοδούλου, ο Μιχαλάκης Κουννουσιής, ο Παναγιώτης Κυριακού, η Ελίσσα Λοΐζα, ο Λεωνίδας Μαραγκός, ο Νικόλας Φιλοθέου, ο Χριστόδουλος Τζουλιος.
32.847 δρομείς τερμάτισαν τον αγώνα. Ανάμεσά τους 54 Έλληνες : 41 από την Ελλάδα, 13 από την Κύπρο. Καλύτερος ο Simone Bianco με 2:42:39. Βλέπουμε τον αθλητή στη φωτογραφία επάνω αριστερά. Τα περάσματά του :
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συνδρομή της δομής «Γέφυρα» διοργανώνει από τις 18 έως και τις 24 Μαΐου 2026 την «5η Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», ένας θεσμός που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.
Το πανέμορφο νησί της Σίφνου προσκαλεί δρομείς και κολυμβητές να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία! SiFNaThLoN 30-31.05.2026. Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
Το Σάββατο 23 Μαϊου 2026 τρέχουμε στον αγώνα δρόμου «Run For Stroke 2026» και στηρίζουμε ανθρώπους που επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Run For Stroke είναι ένας δρομικός αγώνας ευαισθητοποίησης αφιερωμένος στην πρόληψη, την ενημέρωση και τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σάββατο και Κυριακή 30-31 Μαΐου 2026 ο Σύλλογος “Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ” συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου το 5o EVRYTANIA TRAIL RACES με 7 αγώνες ορεινού τρεξίματος. 6K, 12K, 20K, 42K, 60K , 85K αλλά και τον παιδικο αγώνα Evrytanaki 1k.
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.