Thessaloniki Night Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Καλεντάρι
Saucony

Kallithea Night Run

Olympic Day Run

X-treme Stores
Athens Marathon EXPO 2026
17 Ιαν 26 ← πίσω

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

 Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, διοργανώνει  το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο ΄Εδαφος και Δημόσια Οδό,  σε δύο ομίλους στη Λέσβο και στη Λήμνο  όπως παρακάτω:

 

΄Ομιλος Λέσβου:  Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026  στην περιοχή Τσαμάκια Μυτιλήνης, με αφετηρία – τερματισμό το άγαλμα της Ελευθερίας.

 Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες αθλητές-τριες  είναι όπως παρακάτω: Άγαλμα Ελευθερίας - πλαζ –  Απελή – Φυκιότρυπα – 150μ. μετά την Φυκιότρυπα & επιστροφή.

 

΄Ομιλος Λήμνου: Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026  στην περιοχή του Γυμνασίου Μύρινας,  με αφετηρία – τερματισμό το Γυμνάσιο Μύρινας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες αθλητές-τριες  είναι όπως παρακάτω:

Γυμνάσιο Μύρινας – οδός Αργοναυτών  Ρωμέικος Γιαλός – οδικός δρόμος προς Κάσπακα – στροφή εργοστάσιο ΔΕΗ δεξιά – αγροτική οδός μέχρι το ύψος Αγίας Μαρίνας (περιοχή Μαύρα Αμπέλια) & επιστροφή.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  –  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ  –  ΗΛΙΚΙΕΣ

 

1-2

Κ12  Κοριτσιών - Αγοριών

600μ

2015 – 2016 - 2017

3-4

Κ14  Κοριτσιών - Αγοριών

1.000μ

2013– 2014

5

Κ16  Κοριτσιών

2.000μ

2011 -  2012

6

Κ16  Αγοριών

3.000μ.

2011 – 2012

7

Κ18  Γυναικών

3.000μ.

2009 – 2010

8

Κ18  Ανδρών

4.000μ.

2009 - 2010

9

Κ20 Γυναικών

4.000μ.

2007 – 2008

10

Κ20 Ανδρών

6.000μ.

2007 – 2008

11

Κ23 Γυναικών

6.000μ.

2004-2005-2006

12

Κ23 Ανδρών

8.000μ.

2004-2005-2006

13

Γυναικών

6.000μ.

2003 & μεγαλύτερες

14

Ανδρών

8.000μ.

2003 & μεγαλύτεροι

 

 

 

 

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

α) Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής οι αθλητές  - αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία - μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους - ες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε σωματείο της διοργανώτριας Ε.Α.Σ και των Ε.Α.Σ. που συμμετέχουν στον όμιλο ή είναι  αθλητές – αθλήτριες σωματείων από άλλες Ε.Α.Σ.

 

β) Όλοι οι αθλητές – τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.

 

γ) Οι αθλητές – αθλήτριες, με δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μπορούν να συμμετέχουν σε μία ή και περισσότερες διοργανώσεις «Περιφερειακών αγώνων δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό», ανάλογα με τους τόπους και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

 

δ) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μαθητές – μαθήτριες, αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

               - Οι μαθητές – μαθήτριες θα συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους, στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

               - Οι ενήλικοι δρομείς οι οποίοι δεν είναι μαθητές – μαθήτριες, θα συμμετέχουν στις  ηλικιακές κατηγορίες  των Α/Γ και Κ23 (Α/Γ).

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

Οι περιφερειακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό εντάσσονται από το 2026 στο πλαίσιο της βαθμολόγησης - αξιολόγησης του αντιστοίχου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος.

 

               1) Η συμμετοχή στους περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί από τον ΣΕΓΑΣ  την  1 Φεβρουαρίου 2026  στα Τρίκαλα.

2) Οι αθλητές – αθλήτριες που θα συμμετέχουν με τα σωματεία τους θα πρέπει να έχουν αθλητικό δελτίο που έχει εκδοθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου και ο αριθμός δελτίου να αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής και στα πινάκια των αγώνων.

Σε αντίθετη περίπτωση  εάν δεν έχουν δελτίο, μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες αλλά με την ένδειξη  «ανεξάρτητος - ανεξάρτητη» ή  «το σχολείο τους».

Μόνο στους  αθλητές – αθλήτριες για τους οποίους αναγράφεται ο αριθμός δελτίου τους θα αναγράφεται στο πινάκιο και το αθλητικό τους σωματείο.

3) Οι αθλητές – αθλήτριες της κατηγορίας Κ23, μπορούν εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στα αγωνίσματα της ανώτερης κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών, με την προϋπόθεση ότι σε όλους του περιφερειακούς αγώνες θα συμμετάσχουν στην ίδια ανώτερη ηλικιακά κατηγορία Ανδρών – Γυναικών.

 

 

ΙAΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

 

 Όλοι οι συμμετέχοντες μία ώρα πριν από την έναρξη του αγωνίσματός τους, θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην αίθουσα κλήσης που θα λειτουργεί στα σημεία τέλεσης των αγώνων , προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη  συμμετοχή τους προσκομίζοντας απαραίτητα  τα παρακάτω:   

 

α) Όσοι έχουν αθλητικό δελτίο σε σωματείο στίβου:

Το  δελτίο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και την κάρτα υγείας του αθλητή θωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

β) Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο  της ηλικίας τους και βεβαίωση ιατρικής εξέτασης ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες.

 

Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει απαραίτητα να  καταθέσουν στην αίθουσα κλήσης   «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ»   ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό και συμμετέχουν στους αγώνες αποκλειστικά με δική τους ευθύνη , οι άνω των 18 ετών οι ίδιοι  ή των γονέων τους οι ανήλικοι.

Επισυνάπτουμε συνημμένα έντυπο υπεύθυνης δήλωσης για την οποία και παρακαλούμε, οι συμμετέχοντες ανεξάρτητοι αθλητές-τριες , που δεν έχουν εκδώσει αθλητικό δελτίο από τον ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ,   να την έχουν συμπληρωμένη – υπογεγραμμένη από πριν και να την   παραδίδουν στην αίθουσα κλήσης.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στους 3 πρώτους νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης σε κάθε κατηγορία, θα απονέμονται  μετάλλια και διπλώματα.

 

Προσκαλούμε το φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει από κοντά  τις προσπάθειες των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών.

 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ

ΟΜΙΛΩΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

           

 ΣΑΒΒΑΤΟ  17 /01/2026  ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 &    

                                                        ΣΑΒΒΑΤΟ 24 /01/2026    ΜΥΡΙΝΑ

 

ΩΡΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

10:30

 

8.000μ.

ΑΝΔΡΩΝ            (2003 & Μεγαλύτεροι)

Κ23 ΑΝΔΡΩΝ    (2004-05-06)

10:30

6.000μ.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ          (2003 & Μεγαλύτερες)

Κ23 ΓΥΝΑΙΚΩΝ  (2004-05-06)  

Κ20 ΑΝΔΡΩΝ     (2007-08)

 

11:15

 

 

4.000μ.

Κ20 ΓΥΝΑΙΚΩΝ  (2007-08)

Κ18 ΑΝΔΡΩΝ     (2009-10)

 

11:40

 

3.000μ.

Κ18 ΓΥΝΑΙΚΩΝ  (2009-10)

Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ    (2011-12)

 

12:00

 

2.000μ.

Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (2011-12)

 

12:15

 

1.000μ.

Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ     (2013-14)

 

12:30

 

1.000μ.

Κ14 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (2013-14)

 

12:40

 

600μ

Κ12 ΑΓΟΡΙΩΝ     (2015-16-17)

 

12:50

 

600μ.

Κ12 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  (2015-16-17)

 

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ – ΤΡΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ , ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ,  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.                                

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

  Απόστολος  Πατέστος                                                                                           Αντώνης  Πρίμος

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Όταν το «θέλω» γίνεται «πρέπει»: Η απώλεια του κινήτρου στον στον αθλητισμό Φυσική κατάσταση: Πώς θα διαπιστώσετε το επίπεδο της φόρμας σας

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Δρομείς, χρόνιος πόνος και κάνναβη: Τι ισχύει πραγματικά Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026
Ακατάλληλα παπούτσια, πως να τα καταλάβω; Τα απαραίτητα για το τρέξιμο: Ποια αξεσουάρ και εφαρμογές για κινητά αξίζουν πραγματικά
Nutrition News

AtLife

Salomon

Aigio Half Marathon

Rovolontas st Agrafa

Πρέπει να διαβάσετε
25 Σεπ 26
New Balance SuperComp Rebel: Αγωνιστική αίσθηση στο καθημερινό σου τρέξιμο
Το νέο New Balance SuperComp Rebel φέρνει την ταχύτητα, τη δυναμική αίσθηση και την τεχνολογία ενός performance running shoe στην καθημερινή σου προπόνηση. Ελαφρύ, γρήγορο και σχεδιασμένο για να σε κάνει να θέλεις να ανεβάσεις ρυθμό, είναι ένα παπούτσι που αποδεικνύει πως το race-day feeling μπορεί να γίνει μέρος κάθε run.
18 Σεπ 26
Amadeus Clements και ena athletics μαζί: Δέσμευση στο τρέξιμο, στην ανθεκτικότητα και στην Ελλάδα
Ο Amadeus Clements μπήκε με φόρα στη δρομική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις με αποκορύφωμα το 1:04:27 στον ημιμαραθώνιο, φέτος τον Ιανουάριο επίδοση που αποτελούσε εκείνη την περίοδο τη δεύτερη ταχύτερη καταγεγραμμένη επίδοση Έλληνα δρομέα και την ταχύτερη επίδοση Έλληνα δρομέα στον ημιμαραθώνιο σε ελληνικό έδαφος.
12 Σεπ 26
Athens Company Run 5k - 10k & Aquathlon στο Ολυμπιακό Χωριό 10-11 Οκτωβρίου
Το Athens Company Run επιστρέφει με αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ στο  Εθνικό Αθλητικό – Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 στα πλαίσια των 13ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με διοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί φέτος και αγώνας Aquathlon (κολύμβηση και τρέξιμο) μια μερα πριν, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
07 Σεπ 26
New Balance SC Elite v6: Φτιαγμένο για τη μέρα του αγώνα!
Όταν έχεις προπονηθεί για έναν συγκεκριμένο αγώνα, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Το νέο New Balance SC Elite v6 έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη στιγμή: για runners που θέλουν να τρέξουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο πλεονέκτημα όταν έρθει η ώρα να τα δώσουν όλα.
02 Σεπ 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


Thermaikos Half Marathon

Runster




©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome