Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

VICAN Carnation



Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

02 Μάρ 26 ← πίσω

Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε το 60ό Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου του CISM, στο Αθλητικό Κέντρο «Σκαμνιές», στην Πηγή Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 38 χώρες – μέλη του CISM. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε απαιτητικές διαδρομές φυσικού εδάφους, αναδεικνύοντας την αντοχή, τη στρατιωτική πειθαρχία και το αγωνιστικό ήθος των συμμετεχόντων.

Στο αγώνισμα των 8.000 μ. Γυναικών, την 1η θέση κατέκτησε η Ολυμπιονίκης Winfred Mutile YAVI από το Μπαχρέϊν με χρόνο 25:43, την 2η θέση κατέκτησε η αθλήτρια  Violah Jepchumba Kilonzo MOTOSIO, επίσης από το Μπαχρέϊν, με χρόνο 25:50 και την 3η θέση κατέκτησε η Γαλλίδα πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο στο Παρίσι, Mekdes WOLDU ALAZAR, με χρόνο 26:16.

Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv65

Στον αγώνα των 10.000 μ. των Ανδρών αναδείχθηκαν, 1ος νικητής ο Birhanu BALEW από το Μπαχρέϊν, με χρόνο 28:21, δεύτερος νικήτης ο Ramdane OUARGHI από την Αλγερία με χρόνο 28:23 και 3ος νικητής ο Mustapha AKKAOUI από το Μαρόκο, με χρόνο 28:24.

Στη Μικτή Σκυταλοδρομία 4 Χ 2 χιλιομέτρων την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα της Αιθιοπίας, την 2η η ομάδα του Μαρόκο και την 3η η ομάδα του Μπαχρέϊν.
Στην γενική κατάταξη των 8 χιλιομέτρων των Γυναικών, 1η ήρθε η ομάδα του Μπαχρέϊν, 2η η ομάδα του Μαρόκο και 3η ηρθε η ομάδα της Γαλλίας.
Επίσης, στη γενική κατάταξη των Ανδρών, στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων η ομάδα της Αλγερίας ήρθε 1η, η ομάδα του Μπαχρέην 2η και η ομάδα του Μαρόκο 3η.

Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv24

Παράλληλα με το 60ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου του CISM, πραγματοποιήθηκε και το 1ο Βαλκανικό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Στα 8 χιλιόμετρα των Γυναικών, 1η νικήτρια αναδείχθηκε η  Militsa MIRCHEVA από τη Βουλγαρία με χρόνο 28:31, 2η νικήτρια η Αθανασία Κοκκόρου από την Ελλάδα, με χρόνο 29:02 και 3η νικήτρια η Μarilena TSEKOVA από τη Βουλγαρία, με χρόνο 31:47.

Στα 10 χιλιόμετρα των Ανδρών 1ος νικητής αναδείχθηκε ο  Δημήτριος ΤΣΑΚΑΛΟΣ από την Ελλάδα, με χρόνο 31:18, 2ος νικητής ο Παναγιώτης ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ από την Ελλάδα, με χρόνο 31:51 και τρίτος ο Todor MICHALEV από τη Βουλγαρία, με χρόνο 33:24.

Στην γενική κατάταξη των Γυναικών, η ομάδα της Βουλγαρίας ήρθε 1η, η ομάδα της Ελλάδας 2η και η ομάδα της Βοσνίας Εζεργοβίνης 3η.

Στους Άνδρες, στη γενική κατάταξη η ομάδα της Ελλάδας ήρθε 1η, η ομάδα της Βουλγαρίας 2η και 3η ήρθε η ομάδα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv39
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv26

Μετά το πέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κυρίου Δημήτριου Κουρέτα, της Βουλευτού Τρικάλων κυρίας Κοντοτόλη Μαρίνας, του Προέδρου του CISM, Συνταγματάρχη Nilton Gomes Rolim Filho, του Γενικού Γραμματέα του CISM, Πλοιάρχου Roberto Reccia, εκπροσώπων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΣΕΓΑΣ, εκπρόσωπων των Τοπικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και φιλάθλων της περιοχής οι οποίοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα μετάλλια και τα κύπελλα στους νικητές, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της διοργάνωσης ως μέσου ενίσχυσης της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv88
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv84

Το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το διαχρονικό σύνθημα του CISM, «Friendship through Sport» («Φιλία μέσω του Αθλητισμού»), επιβεβαιώνοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί γέφυρα συνεργασίας, ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

https://my.raceresult.com/385363/results

Roster Athletics · 60th CISM World Military Cross-Country Championships 2026

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση:

Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv43
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv39 1
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv34
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv49
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv76
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv74
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv11
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv29
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - 1000012681
oplus_0
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - 1000012757
oplus_0
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - 1000012669
oplus_0
Τελετή Λήξης & Αποτελέσματα του 60ου Παγκοσμίου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου CISM 2026 - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων - lampirisv85



Το link της μετάδοσης της ΕΡΤ https://www.ertflix.gr/#/details/ERT_60WDMIRYCROSS_E0 καθώς και το link  της live streaming μεταδοσης  https://www.youtube.com/live/aQGwlDvFgBA?si=yC3p023655L3Xr3V


https://asaed.gr/2026/03/teleti-lixis-apotelesmata-toy-60oy-pagkosmioy-stratiotikoy-protathlimatos-anomaloy-dromoy-cism-2026/ 


και το link περισσότερων φωτογραφιών  https://photos.app.goo.gl/mibZSBT3vg3FA47Y9


Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ :


Η Γιάβι και ο Μπάλιου νικητές στο Παγκόσμιο CISM Ανωμάλου Δρόμου – Καλές εμφανίσεις από την ελληνική ομάδα

Αθλητές και αθλήτριες από 38 χώρες πήραν μέρος, την Κυριακή 1 Μαρτίου, στο 60ό Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου του CISM, στο Αθλητικό Κέντρο «Σκαμνιές», στην Πηγή toy Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Στο αγώνισμα των 8.000 μ. γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ολυμπιονίκης των στιπλ Winfred Mutile Yavi από το Μπαχρέιν με χρόνο 25.43, τη δεύτερη η Violah Jepchumba Kilonzo Motosio, επίσης από το Μπαχρέιν, με 25.50 και την τρίτη η Γαλλίδα Mekdes Woldu Alazar, με 26.16. Η Νάνσυ Κοκκορού ήταν 26η (29.02), η Ντενίζ Δημάκη 48η (32.37) και η Σοφία Ανδρέου 54η (33.45)

Στη γενική κατάταξη πρώτο ήταν το Μπαχρέιν, δεύτερο το Μαρόκο και τρίτη η Γαλλία.

Στον αγώνα των 10.000 μ. ανδρών, πρώτος ήταν ο Birhanu Balew από το Μπαχρέιν, με χρόνο 28.21, μπροστά από τον Ramdane Ouarghi από την Αλγερία με 28.23 και τον Μαροκινό Mustapha Akkaoui (28.24). Από ελληνικής πλευράς, ο Δημήτρης Τσάκαλος ήταν 45ος (31.18), ο Παναγιώτης Πετρουλάκης 54ος (31.51) και ο Αστέριος Μπαράκος 87ος με 33.45.

Στη γενική κατάταξη, η ομάδα της Αλγερίας ήταν πρώτη, μπροστά από το Μπαχρέιν και το Μαρόκο.

Στη Μικτή Σκυταλοδρομία 4Χ2 χλμ. χιλιομέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε η Αιθιοπία και ακολούθησαν Μαρόκο και Μπαχρέιν. Η Ελλάδα, με τους/τις Γιώργο Τασούλα, Μαρίνα Τσεκούρα, Ορφέα Ιωάννου και Κωνσταντίνα Πατεράκη ήταν 13η.

Παράλληλα με το 60ό Παγκόσμιο, πραγματοποιήθηκε και το 1ο Βαλκανικό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου:

Στα 8 χιλιόμετρα γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Militsa Mircheva από τη Βουλγαρία με χρόνο 28.31. Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Νάνσυ Κοκκόρου και στην τρίτη η Βουλγάρα Μarilena Tsekova με 31.47.

Στη γενική κατάταξη, πρώτη ήταν η Βουλγαρία και ακολούθησαν η Ελλάδα και η Βοσνία/ Εζεργοβίνη.

Στα 10 χιλιόμετρα ανδρών κυριάρχησε ο Δημήτρης Τσάκαλος. Τον ακολούθησαν ο Παναγιώτης Πετρουλάκης και ο Βούλγαρος Todor Michalev με 33:24.

Στη γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν πρώτη, η Βουλγαρία δεύτερη και η Βόρεια Μακεδονία τρίτη.

Μετά το πέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτριου Κουρέτα, της Βουλευτού Τρικάλων Μαρίνας Κοντοτόλη, του Προέδρου του CISM, Συνταγματάρχη Nilton Gomes Rolim Filho, του γ.γ. του CISM, Πλοιάρχου Roberto Reccia, εκπροσώπων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΣΕΓΑΣ, εκπροσώπων των Τοπικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το διαχρονικό σύνθημα του CISM, «Friendship through Sport» («Φιλία μέσω του Αθλητισμού»), επιβεβαιώνοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί γέφυρα συνεργασίας, ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, εμείς το κέφι μας κάνουμε! Πάντα να ξαναρχίζεις, είτε είσαι στο δέκα είτε είσαι στο μηδέν, στον αθλητισμό και στη ζωή. Τη νέα τους Ιθάκη αναζητούν στην Κοπεγχάγη Πιτσώλης, Τσάκαλος, Νικολακέας. - Τι μας διδάσκουν τα περάσματα του 1:59:30 στο Λονδίνο

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
To επετειακό Mizuno Wave Rider 30 είναι εδώ ακόμα καλύτερο! Το νέο Mizuno Neo Vista 3 είναι εδώ, ακόμα πιο άνετο, ακόμα πιο γρήγορο!
Τα οφέλη της yoga Tumbao: Συνδυάστε γυμναστική με διασκέδαση!
Nutrition News

Zagori Mountain Run

Kalamata Mountain Run

Acheloos Run

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
07 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome