Run For The Kids With Dissabilities
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Never Second athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

02 Μάρ 26 ← πίσω

Ρεκόρ, πολλά αστέρια και νέα δεδομένα στο απολαυστικό Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Παιανία

Τα πλεονεκτήματα της απόκτησης της δικής του έδρας, του σπιτιού του, απόλαυσε όλη τη χειμερινή σεζόν, με αποκορύφωμα το 40ό Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο καλλωπισμένο για τις ανάγκες του διημέρου, στάδιο της Παιανίας, ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός.

Μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, που ήρθε μία μέρα μετά την λαμπερή εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων του 2025, κατά την οποία τιμήθηκαν από τη διοίκηση της ομοσπονδίας οι νυν πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες, αλλά και το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Στο Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μπορεί όλα τα φώτα να έπεσαν πάνω στο απίστευτο, το εξωπραγματικό άλμα των 6.17 μέτρων του Εμμανουήλ Καραλή, η εικόνα του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου, ωστόσο το διήμερο 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου, στην Παιανία έπεσαν συνολικά 12 πανελλήνια ρεκόρ όλων των κατηγοριών, σε ένα στάδιο με πάρα πολύ κόσμο, που παλλόταν από τον ενθουσιασμό των φιλάθλων.


Η καλή μέρα φάνηκε από το πρώτο αγώνισμα, τα 5.000 μ. βάδην με την Χριστίνα Παπαδοπούλου να καταρρίπτει το ρεκόρ γυναικών και την 17χρονη Χαρά Γέρου να διαλύει τα αντίστοιχα στις ηλικίες Κ20 και 18.

Γυναικείο άρωμα είχαν και τα άλλα δύο «διπλά» (Κ20 & Κ18) ρεκόρ της πρώτης μέρας, από την Αποστολία Αντωνάτου και την Ελένη Ιακωβάκη, προτού αναλάβει να απογειώσει το ρυθμό ο Εμμανουήλ Καραλής.

Τη δεύτερη μέρα, όπου μεγάλο κράχτης ήταν για μια άλλη μια φορά ο ανυπέρβλητος Μίλτος Τεντόγλου, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά της κατηγορίας Κ20, Χάρης Αλιβιζάτος (με την επική μονoμαχία του με τον Αντώνη Μέρλο), Έβελυν Μητροπούλου και Μαρία Ραφαηλίδου, μαζί με τον μικρότερο της παρέας τον 16χρονο Δημήτρη Δοβλέτη.

Αναλυτικά τα ρεκόρ:

ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΗΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΚΟΡ
5.000 μ. βάδην Γυναικών Χριστίνα Παπαδοπούλου 21.37.79 22.08.70 Παπαδοπούλου (2025)
5.000 μ. βάδην Κ20 Χαρά Γέρου 24.24.22 26.39.50 Χαραλαμπία Ζαχαροπούλου (2025)
5.000 μ. βάδην Κ18 Χαρά Γέρου 24.24.22 27.52.28 Σοφία Σωτηριάδου (1986)
60 μ. Κ20 Αποστολία Αντωνάτου 7.33 7.38 Αντωνάτου (2026) & Κατερίνα Θάνου (1994)
60 μ. Κ18 Αποστολία Αντωνάτου 7.33 7.38 Αντωνάτου (2026)
400 μ. Κ20 Ελένη Ιακωβάκη 53.95• 54.31 Μαρίνα Βασαρμίδου (1990)
400 μ. Κ18 Ελένη Ιακωβάκη 53.95 55.88 Ιακωβάκη (2026)
Επί κοντώ Ανδρών Εμμανουήλ Καραλής 6.17* 6.05 Καραλής (2025)
200 μ. Κ18 Δημήτρης Δοβλέτης 22.17 22.34 Παναγιώτης Χρυσοσπάθης (2002)
Μήκος Κ20 Έβελυν Μητροπούλου 6.45 6.25 Μητροπούλου (2026)
Ύψος Κ20 Χάρης Αλιβιζάτος 2.25 2.24 Αντώνης Μάστορας (2010)
Σφαίρα Κ20 Μαρία Ραφαηλίδου 16.59* 16.53 Ραφαηλίδου (2026)


* Επιδόσεις καλύτερες και από τα αντίστοιχα ρεκόρ σε ανοιχτό στίβο.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του, κατά τα άλλα πολύ λειτουργικού, έστω και χωρίς την τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα, κλειστού της Παιανίας, φρόντισε για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των φιλάθλων να καθιερώσει την έκδοση ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου. Και δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες για την εξάντληση όλων των e-tickets του κυρίως μενού, δηλαδή του απογευματινού προγράμματος.

Ο ελληνικός στίβος έχει μεγαλώσει πολύ. Έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο κοινό, μια πραγματικότητα που αποδεικνύεται και από την πολύ μεγάλη κίνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομοσπονδίας. Ρεκόρ παντού και τα καλύτερα έρχονται!



Η αξιολόγηση των σωματείων μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος


Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Αναπτυξιακού-Σωματειακού Αθλητισμού αναφορικά με την αξιολόγηση-κατάταξη των σωματείων από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος (Τρίκαλα, 1 Φεβρουαρίου) και τους περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος των ΕΑΣ (23 Νοεμβρίου 2025 – 25 Ιανουαρίου 2026).

Το συνολικό ποσοστό αξιολόγησης των παραπάνω αγώνων αντιστοιχεί στο 4% της συνολικής αξιολόγησης. Αξιολογήθηκαν συνολικά 133 σωματεία. Τα 115 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τους περιφερειακούς αγώνες και τα 18 μόνο από το μοίρασμα των βαθμών λόγω μετεγγραφών.

Ο συντελεστής αξιολόγησης είναι 0,84 και συγκεντρώθηκαν 19.086 βαθμοί. Το 2025 ο συντελεστής ήταν 0,80 και είχαν συγκεντρωθεί 19.975 βαθμοί. Η μικρή μείωση οφείλεται στις λιγότερες συμμετοχές και τερματισάντες, λόγω των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών την ημέρα των αγώνων.

Στο νέο θεσμό που καθιέρωσε από φέτος ο ΣΕΓΑΣ «Αξιολόγηση σωματείων από τους περιφερειακούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος», αξιολογήθηκαν συνολικά 55 σωματεία με 115 αθλητές. Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών αγώνων, 130 αθλητές εντάχθηκαν στις 12άδες των δέκα ηλικιακών κατηγοριών του δρόμου σε ανώμαλου έδαφος. Από τους 130, δεν συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος οι 15, επομένως αξιολογήθηκαν συνολικά115.

Οι βαθμοί αξιολόγησης εντάχθηκαν στην αξιολόγηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανώμαλου Δρόμου 2026.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα.



Πρόωρη επιστροφή Παυλίδη και Κορακίδη από την Κύπρο



Το χτύπημα με drone στο βρετανικό έδαφος του Ακρωτηρίου στο νησί του Κύπρου, η εκκένωση του αεροδρομίου της Πάφου και η πολεμική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, οδήγησαν τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στην απόφαση να καλέσει, για λόγους ασφαλείας, τους πρωταθλητές των ρίψεων, Δημήτρη Παυλίδη και Γιάννη Κορακίδη να αφήσουν την προπονητική τους βάση στην Κύπρο και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι δύο αθλητές της εθνικής ομάδας είχαν μεταβεί το περασμένο Σάββατο στη Λευκωσία για να συμμετάσχουν σε καμπ προετοιμασίας στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με τον ΚΟΕΑΣ και ενόψει της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στην κυπριακή πρωτεύουσα. Παυλίδης και Κορακίδης επιστρέφουν στην Ελλάδα με την πρώτη διαθέσιμη πτήση, αύριο (3/3) στις 10 το πρωί και λίγο μετά την άφιξή τους, στις 12:40 θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη.



πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Ο πρώτος ντοπαρισμένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων – Τι είχε πάρει Ο τύπος που πουλούσε κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και κουνούσε το δάκτυλο σε όλους ήταν απλά άλλος ένας κοινός τραμπούκος;

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Φυσική κατάσταση: Πώς θα διαπιστώσετε το επίπεδο της φόρμας σας Δυναμικό βάδισμα : η τεχνική του και τα μυστικά για να το κάνετε σωστά
Behind the Track | Επεισόδιο 2: Μαρία Ραφαηλίδου «Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων!
Nutrition News

Run For The Kids With Dissabilities

Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h

Santorini Experience

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
01 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome