Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
OAKLEY

Saucony

VICAN Carnation



Hercules Mountain Marathon

Olympic Day Run

X-treme Stores

14 Μαϊ 26 ← πίσω

Ρεκόρ διαδρομής ο Αλέξανδρος Τζουμάκας στον 9ο Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων, ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση!

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας
Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στα Ιωάννινα και έτρεξαν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου στον 9ο Ημιμαραθώνιο της πόλης της Ηπείρου.

Το RunningNews.gr βρέθηκε στη διοργάνωση, και ήδη έχουμε δει αναρτήσει τα εξής θέματα για όσα έγιναν στους αγώνες του Σαββάτου :

Διαμαντής Γεωργαλάς και Δήμητρα Τσαλοκώστα νικητές στο 10αρι της 1ης ημέρας του 9ου Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων + φωτογραφίες.

ΒΙΝΤΕΟ 9ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων 2026 : Αγώνες 1ης ημέρας, Σάββατο 9 Μαΐου.

Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής έπεσε η πιστολιά και ο Ημιμαραθώνιος ξεκίνησε. Μετά από περίπου 4 χιλιόμετρα οι δρομείς είχαν πέρασμα ξανά από την αψίδα της εκκίνησης, έτσι όλοι οι συγγενείς κι οι φίλοι τους, οι θεατές, αλλά και οι δρομείς του αγώνα των 5 χιλιομέτρων που επρόκειτω να ξεκινήσει λίγο αργότερα, είχαν την ευκαιρία να δουν και να χειροκροτήσουν τους ημι-μαραθωνοδρόμους, οι οποίοι πήραν δύναμη για τα άλλα 17 χιλιόμετρα που έμεναν για να διανύσουν.

Στις 10.10 δόθηκε η εκκίνηση και για τα 5 χιλιόμετρα, στα οποία έτρεξαν 800 δρομείς. Στις 11.45 έγινε και ο αγώνας των 1.000 μέτρων ΑμεΑ.

Ο Άγγελος Μπερης με χρόνο 17:12 έκοψε το νήμα του τερματισμού στα 5 χιλιόμετρα, με τους Ευάγγελο Βλάχο και Αναστάσιο Σαββίδη να ακολουθούν με 17:22 και 17:37 αντίστοιχα.


Σύντομα έφτασε στον τερματισμό η πρώτη γυναίκα των 5χλμ, που ήταν η Χριστίνα Καραμπίκα με 19:31. Ακολούθησε η Κωνσταντίνα Σταματέλου 2η με 20:09, και η Ερμιόνη Χασκη με 20:30


Και ενώ οι τερματισμοί του αγώνα των 5 χιλιομέτρων συνεχίζονταν, όλοι ήταν σε αναμονή για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου, και ιδιαίτερα για τους νικητές. Ο Αλέξανδρος Τζουμάκας τερμάτισε πρώτος με  1:10:35 και με ρεκόρ διαδρομής στα 9 χρόνια που γίνεται ο Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων. Ο Κωνσταντίνος Ραγιάς κατέλαβε τη 2η θέση με 1:13:11, και τρίτος ήταν ο Δημήτρης Καρακουλάκης με 1:14:30. 


Η Γκρέτη Μάνεση με 1:31:46 κατέκτησε τη νίκη στην κούρσα των γυναικών, με δεύτερη τη Γεωργία Χριστοδούλου 1:36:38, και τρίτη τη Γεωργία Μίνη 1:37:39.



Μετά από τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα, ακολούθησαν σε πανηγυρικό κλίμα οι απονομές.

Οι εκδρομείς πριν επιστρέψουν στις πόλεις τους (ξανά)επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα και τα μαγαζιά της περιοχής, τα μουσεία, πολλοί μάλιστα δεν παρέλειψαν να πάνε εκδρομή με το καραβάκι στο Νησί. Είναι βέβαιο πως του χρόνου στον Επετειακό 10ο Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων, τα φετινά ρεκόρ αγώνων και συμμετοχών θα καταρριφθούν.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα από όλες τις διαδρομές : Τα αποτελέσματα 8ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων.

Μπείτε στα παρακάτω λινκ, βρείτε τις φωτογραφίες σας και κρατήστε ζωντανή την εμπειρία του Ioannina Half Marathon 2026 - οι φάκελοι θα ενημερώνονται συνεχώς με νέο φωτογραφικό υλικό τις επόμενες ημέρες.


https://drive.google.com/drive/folders/1ZW6idX_Cthsyt3kEI80-O50bCzjmW2f7

Θα κλείσουμε δημοσιεύοντας το δελτίο τύπου της διοργάνωσης, που αποτυπώνει όσα έγιναν στο διήμερο του αγώνα!


Ο Ioannina Half Marathon γύρισε σελίδα


Ρεκόρ συμμετοχών, υψηλές επιδόσεις και μια διοργάνωση που επέστρεψε πιο ολοκληρωμένη και πιο δυναμική από ποτέ. Το φετινό Ioannina Half Marathon ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή του θεσμού και επιβεβαιώνοντας ότι ο αγώνας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να καθιερωθεί ανάμεσα στις σημαντικότερες δρομικές διοργανώσεις της χώρας.

Με περισσότερους από 2.000 αθλητές, επαγγελματίες και μη, στην εκκίνηση, τα Ιωάννινα μετατράπηκαν για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο σε σημείο συνάντησης για δρομείς, οικογένειες, εθελοντές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Η πόλη απέκτησε έναν ξεχωριστό παλμό, γέμισε χαμόγελα και έντονη ενέργεια. Η διοργάνωση έδειξε το νέο πρόσωπο της και τη δυναμική της επόμενης ημέρας.

Η flat διαδρομή δίπλα στη Λίμνη Παμβώτιδα και το ιστορικό κέντρο της πόλης πρόσφερε ιδανικές συνθήκες για δυνατές επιδόσεις. Ο Αλέξανδρος Τζουμάκας κατέκτησε την πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο, σημειώνοντας παράλληλα νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:10:35. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ραγιάς με 1:13:11 και στην τρίτη ο Δημήτρης Καρακουλάκης με 1:14:30. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Γκρέτη Μάνεση με χρόνο 1:31:46, δεύτερη η Γεωργία Χριστοδούλου με 1:36:38 και τρίτη η Γεωργία Μίνη με 1:37:39.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στους αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, όπου εκατοντάδες δρομείς δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε σημείο της πόλης. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσαν οι παράλληλοι αγώνες παιδιών και ΑμεΑ, στέλνοντας το πιο ουσιαστικό μήνυμα του διημέρου: ο αθλητισμός ανήκει σε όλους. Όλοι έδωσαν δυναμικό «παρών», αποδεικνύοντας ότι η χαρά της συμμετοχής είναι μεγαλύτερη από το ίδιο το αποτέλεσμα. Καθοριστική ήταν και η συμβολή των δεκάδων εθελοντών, οι οποίοι με αφοσίωση και συνέπεια υποστήριξαν κάθε ανάγκη της διοργάνωσης, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.

Το φετινό Ioannina Half Marathon δεν αποτέλεσε απλώς μια επιτυχημένη διοργάνωση, αλλά το σημείο εκκίνησης μιας νέας πορείας για τον θεσμό. 

Το ραντεβού ανανεώνεται πλέον για το 2027, με το επετειακό Ioannina Half Marathon να επιστρέφει ακόμη πιο δυνατό.

Διοργάνωση 
MY ADVENTURE


Υποστήριξη
Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων


Θεσμικοι Υποστηρικτές
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΣΕΓΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ











Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Tumbao: Συνδυάστε γυμναστική με διασκέδαση! Ασκήσεις για δικεφάλους

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Πώς θα αυξήσω τα υγρά που προσλαμβάνω; Διατροφικά λάθη και αποτελέσματα γυμναστικής
Υπάρχει «ελάχιστη φυσική δραστηριότητα» για να είμαι υγιής; Η σημασία της σωστής επιλογής προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας για δρομείς: προστασία από τον ήλιο και την αφυδάτωση
Nutrition News

Porto Heli Run

Voufrades Run

Πρέπει να διαβάσετε
07 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.
04 Μαϊ 26
SiFNaThLoN 30-31.05.2026: Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο
Το πανέμορφο νησί της Σίφνου προσκαλεί δρομείς και κολυμβητές να ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία! SiFNaThLoN 30-31.05.2026. Το αθλητικό ραντεβου του τριημέρου του Αγ.Πνεύματος στη μαγευτική Σίφνο


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome