Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

VICAN Aletheia

NITECORE VASSILIKOS

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

13 Ιουν 26 ← πίσω

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και Κ18 η Εθνική 4 χ 100 ! 8.54 με άνεμο ο Τεντόγλου -τα ΒΙΝΤΕΟ - Ρεπορτάζ Δρόμεια, Καμάρα

* στο τέλος του κειμένου, δείτε τα βίντεο από τα Δρόμεια



Ο αέρας πήρε τα ρεκόρ στα Dromia, εξαιρετικός Τεντόγλου, πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και Κ18 από τα κορίτσια στη σκυτάλη



Ο δυνατός άνεμος χάλασε τα σχέδια αθλητών και αθλητριών στο διεθνές μίτινγκ Dromia, ωστόσο δεν στέρησε το θέαμα και μια σειρά από δυνατές εμφανίσεις.

Ο ασταμάτητος φέτος Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στα 8,54 μ. (+4,3) με τον άνεμο ωστόσο να του χαλάει τα σχέδια. Ο αθλητής του Γιώργος Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,23 μ. (+3,7), πέτυχε 8,54 μ. (+4,3) στη δεύτερη προσπάθεια, 8,42 μ. (+2,3) στην τρίτη και στη συνέχεια είχε τρία άκυρα – στην ουσία ανολοκλήρωτα – άλματα. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του την ερχόμενη εβδομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Η Οξάνα Κορένεβα έκανε επανεκκίνηση της σεζόν στη Βάρη, αφού επέστρεψε με 13,97 μ. (+3,6) μετά τον τραυματισμό που την κράτησε μακριά από τους πρώτους αγώνες της περιόδου.

Με την ίδια επίδοση, αλλά με κανονικές συνθήκες ανέμου, ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Σπυριδούλα Καρύδη, σε μία ακόμη θετική εμφάνιση στη σεζόν. Οι δύο αθλήτριες διεκδικούν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Η Σοφία Καμπερίδου πέτυχε 13.20 (+2,2) και τερμάτισε τέταρτη στη σειρά της. Στην ίδια κούρσα, η 17χρονη Δανάη Μπακογιάννη ήταν έκτη με 13.46 (+2,2), σε μία ακόμη εξαιρετική παρουσία στη σεζόν.

Γρήγοροι χρόνοι σημειώθηκαν στα 200 μ. των ανδρών, με τον Εσεόσα Ντεσάλου να τερματίζει σε 20.19 (+2,6) και να αναδεικνύεται νικητής.

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, νικητής στην πρώτη σειρά των 200 μ. με 20.62 (+2,0). Ο αθλητής του Κώστας Βογιατζάκης είχε προηγουμένως τερματίσει σε 10.19 (+3,2) στα 100 μέτρα. Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης έκανε 20.62 στα 200 μ. με θετικό άνεμο, ενώ στην ίδια απόσταση ο Νίκος Παναγιώτοπουλος έκανε ατομικό ρεκόρ με 20.87 (2,0).

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη πέτυχε 11.23 (+4,3) στα 100 μ., ενώ η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σημείωσε επίσης 11.23 (+4,3). Στην ίδια απόσταση, η 17χρονη Αποστολία Αντωνάτου τερμάτισε σε 11.38 (+4,3).

Στα 200 μ., η Σπανουδάκη είδε το χρονόμετρο να γράφει 22.98 (+3,5), ενώ η Εμμανουηλίδου, σε άλλη σειρά, σημείωσε 23.06 (+2,9) στη δεύτερη εμφάνισή της στη φετινή περίοδο. Πολύ καλή επίδοση πέτυχε η Ελένη Ιακωβάκη με 23.43 με τον άνεμο πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Ο άνεμος «πήρε» τα ρεκόρ στις πρώτες σειρές των 100 μ., με τον Δημήτρης Χρυσάφης να τερματίζει στην πρώτη σειρά σε 10.24 (+2,6), πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Στη σειρά που ακολούθησε, ο Παναγιώτης Λαγάνης πήρε τη νίκη πάνω στη γραμμή τερματισμού με 10.24 (+3,2), με τον Γιάννης Νυφαντόπουλος να ακολουθεί με τον ίδιο χρόνο. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν τρίτος με 10.27.

Ο Νυφαντόπουλος υπέστη θλάση στον τερματισμό, η σοβαρότητα της οποίας θα αξιολογηθεί το προσεχές διάστημα.

Ο Βαγγέλης Καίκης επανήλθε στη δράση και επικράτησε στα 400 μ. με 47.68. Στα 800 μ. η Ιουλιάνα Ρούσσου ήταν πρώτη με 2.05.26 και στους Άνδρες ο Χριστόφορος Κουτλής με 1.50.24.

Ο Αντώνης Μέρλος έμεινε στα 2,02 μ. στο ύψος λόγω των ενοχλήσεων το τελευταίο διάστημα στο ισχίο. Ο αθλητής προσανατολίζεται στο να αποσυρθεί από τους επόμενους αγώνες, προκειμένου να είναι έτοιμος στο Ευρωπαϊκό.

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και Κ18 από τη σκυτάλη 4Χ100

Στην τελευταία κούρσα ταχύτητας, τα 4Χ100 μ. γυναικών εκεί όπου ο αέρας είχε πέσει για τα καλά στη Βάρη, η φοβερή τετράδα των Φανή Μαρκούλη, , Αποστολία Αντωνάτου, Ελένη Ιακωβάκη και Ιωάννα Τσίγκα τερμάτισε σε 45.64 και πέτυχε διπλό πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στις γυναίκες Κ20 όσο και Κ18. Τα κορίτσια έκαναν εξαιρετική κούρσα κι άφησαν πολλές υποσχέσεις τόσο για το Ευρωπαϊκό Κ18, αλλά και το Παγκόσμιο Κ20.

Η ομάδα των Μιχαηλίδου, Καμπερίδου, Ιωσηφίδου και Παπαδεράκη τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 45.45.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 ήταν 46.49 και από 1998 και 2002 και εκείνο των Κ18 46.56 από το 2025.

Η τετράδα του πανελληνίου ρεκόρ με τους υπεύθυνους της σκυτάλης Άγγελο Παυλακάκη και Περικλή Χατζηαναστασιάδη

Τα αποτελέσματα


Τους αγώνες στη Βάρη παρακολούθησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η ειδική γραμματέας Λούλα Καρατζά, η β΄ ειδική γραμματέας, Ευγενία Νικολετοπούλου και το μέλος της διοίκησης, Γιώργος Συμεωνίδης.


Η Αδαμοπούλου τη νίκη στη Θεσσαλονίκη στο street event της Καμάρας με 4,40 μέτρα


Ο αγώνας επί κοντώ Fly in SKG Sky πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/6) στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης εκεί όπου η Αριάδνη Αδαμοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια στις γυναίκες με άλμα στα 4,40 μ. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έδειξε σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 4,20 μ., 4,30 μ. και 4,40 μ., πριν ολοκληρώσει την παρουσία της με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,50 μέτρα.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Σόνια Μαλάβιζι, η οποία επίσης ξεπέρασε τα 4,40 μ., σημειώνοντας παράλληλα την καλύτερη φετινή της επίδοση (SB).

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αναστασία Μπουμπουλίδη με 4,30 μ. Η νεαρή αθλήτρια πέρασε τα 4,05 μ. με την τρίτη προσπάθεια και συνέχισε επιτυχημένα στα 4,20 μ. και 4,30 μ., πριν σταματήσει στα 4,40 μ. Δείχνει πλέον να σταθεροποιείται σε επιδόσεις άνω των 4,30 μ., οι οποίες είναι ικανές να της χαρίσουν διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Η Ολυμπιονίκης του 2016 Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την τέταρτη θέση με 4,30 μ., περνώντας τα 4,20 μ. με την τρίτη προσπάθεια και τα 4,30 μ. με τη δεύτερη. Στη συνέχεια είχε δύο άκυρες προσπάθειες στα 4,40 μ. και αποσύρθηκε από τη συνέχεια του αγώνα.

Στο επί κοντώ ανδρών, ο Ερντέμ Τιλκί κατέκτησε την πρώτη θέση με 5,35 μ., ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και ο Γιάννης Ρίζος, που κατετάγη δεύτερος. Ο έμπειρος αθλητής δοκίμασε στη συνέχεια στα 5,45 μ., όμως μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 5,70 μ. δίνοντας δείγματα της εξαιρετικής αγωνιστικής του κατάστασης.




Πανελλήνιο ρεκόρ από την Αλεξάνδρα Τσερνόβα στη σφυροβολία Κ20


Η Αλεξάνδρα Τσερνόβα πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία στο μίτινγκ στην πόλη Χάλμσταντ στη Σουηδία. Η νεαρή αθλήτρια πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία με βολή στα 65,84 μέτρα.

Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή βελτίωσε το 65,34 μ. της Ηλιάνας Κοροσίδου από το μακρινό πλέον 2014.

Η Τσερνόβα πέτυχε την πέμπτη επίδοση στον κόσμο σε μια χρονιά, όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Η 19χρονη αθλήτρια είχε ατομικό ρεκόρ 63,63 μ. από το φέτος.

Η αθλήτρια ξεκίνησε με 65,84 μ. και συνέχισε με 51,61 μ., 56,20 μ., 57,13 μ., 59,55 μ. και 58,67 μέτρα.

----
τα βίντεο από τα Δρόμεια από την ΕΡΤ :


Το τρομερό άλμα του Τεντόγλου στα 8μ54





Στα 8μ23 το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου






δείτε επίσης αυτά τα βίντεο :

Χειροκροτήθηκε ο παραολυμπιονίκης Γ. Σεβδικαλής που αγωνίστηκε στον τελικό των 400μ.

100μ εμπόδια (Γ) | Ο Σεβλέρ με χρόνο 13.58 κατακτά άνετα την πρωτιά.

Τριπλούν (Γ) | Σάρωσε η Σπυριδούλα Καρύδη, άλμα στα 13μ97.

100μ εμπόδια (Γ) | Πρωτιά για την ντι Λάτσαρο.


πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
To επετειακό Mizuno Wave Rider 30 είναι εδώ ακόμα καλύτερο! Το νέο Mizuno Neo Vista 3 είναι εδώ, ακόμα πιο άνετο, ακόμα πιο γρήγορο!

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, εμείς το κέφι μας κάνουμε! Πάντα να ξαναρχίζεις, είτε είσαι στο δέκα είτε είσαι στο μηδέν, στον αθλητισμό και στη ζωή. Τη νέα τους Ιθάκη αναζητούν στην Κοπεγχάγη Πιτσώλης, Τσάκαλος, Νικολακέας. - Τι μας διδάσκουν τα περάσματα του 1:59:30 στο Λονδίνο
«Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων! Βίντεο : Επιστημονική Ημερίδα «20 χρόνια Μαραθώνιος της Ιστορίας»
Nutrition News

Zagori Mountain Run

Patra Half Marathon

Almopia Run

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
07 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome