Thessaloniki Half Marathon
Αρχική Ειδήσεις Καλεντάρι Αποτελέσματα Ενημέρωση Εικόνες Άρθρα Εξοπλισμός Forum Διαφήμιση
Gold Nutrition athletin My Athlete Energy Photos RUNAWAY Kasimis Training
Ειδήσεις
Saucony

VICAN Carnation

NITECORE VASSILIKOS

Kallithea Half Marathon

Hercules Mountain Marathon

X-treme Stores

05 Ιουλ 26 ← πίσω

Πανελλήνιο Κ20: Χνιτίδης - Ρούσσου πρωταθλητές Ελλάδας στα 800μ, Αγγελακόπουλος - Βαλαχά στα 3.000

Συναρπαστική εξέλιξη είχε ο τελικός των 800 μ. ανδρών, με τους τρεις πρώτους να τερματίζουν στην ουσία μαζί με τον Παναγιώτη Χνιτίδη (ΝΓΣ Θεσσαλονίκης Ηρακλής 1908) να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 1.52.04, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. (φωτογραφία επάνω)

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε, ο περσινός νικητής Άρης Κατσέλης (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 1.52.07, ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Καραγιάννης (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας), ο οποίος τερμάτισε σε 1.52.11, σημειώνοντας επίσης νέο ατομικό ρεκόρ.

Κούρσα ρυθμού και τακτικής έγινε στα 800 μ., με την Ιουλιάννα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) να αναδεικνύεται, όπως αναμενόταν, νικήτρια με 2:05.31, παρά τις στομαχικές διαταραχές που είχε πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

Η συναθλήτριά της στον ΓΣ Ηλιούπολης, Ραφαέλα Μπέντο, επωφελήθηκε από τον ρυθμό που επέβαλε η Ρούσσου, την ακολούθησε μέχρι τον τερματισμό και με επίδοση 2:08.54 σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ, εξασφαλίζοντας παράλληλα το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Η νεαρή αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία το προσεχές διάστημα να επιβεβαιώσει την επίδοσή της και να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας.

Η Ευρυκλεία Γκαρτζώνη (ΑΓΣ Ιωαννίνων) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 2:10.40, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και επιβεβαίωση του ορίου πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Μυρτώ Βαλαχά (ΑΟ Πέλοψ) έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση και μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. με 9:52.20.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ευγενία Πατσαλά (ΑΟ Πέλοψ) με 9:54.54, που ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Ειρήνη Ταντάρου (ΑΣ Έφηβος Χίου) με 10:04.24.

Στα 3.000 μ. σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αγώνα οι τρεις πρώτοι έπεσαν μαζί στον τερματισμό. Πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Αγγελακόπουλος του Εσπέρου ΓΣ Λαμίας με χρόνο 8.40.29. Πολύ κοντά του ακολούθησε ο Αλκιβιάδης Ψύχος (ΓΣ Τρικάλων) με 8.40.62, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος (ΑΟ Πέλοψ) με 8.40.86.




πηγή : Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!


...διάβασε επίσης
Τι να φας πριν την άσκηση; Φρούτα και Αθλητισμός: Η σημασία της Φρουτώδους Διατροφής στην αύξηση της Απόδοσης

Runster
Σχόλια αναγνωστών
...διάβασε επίσης
«Behind the Track»: Ιωάννα Σταματοπούλου: Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θρανία και τα χιλιόμετρα εντός και εκτός σταδίων! Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2026
Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, εμείς το κέφι μας κάνουμε! Πάντα να ξαναρχίζεις, είτε είσαι στο δέκα είτε είσαι στο μηδέν, στον αθλητισμό και στη ζωή. Τη νέα τους Ιθάκη αναζητούν στην Κοπεγχάγη Πιτσώλης, Τσάκαλος, Νικολακέας. - Τι μας διδάσκουν τα περάσματα του 1:59:30 στο Λονδίνο
Nutrition News

Zagori Mountain Run

IMERASIA Run

Olympia Night Run

Πρέπει να διαβάσετε
11 Ιουλ 26
Το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h έρχεται στο Καρπενήσι
Το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2026 το Evrytania Everlap Endurance Series 24h-12h-6h-3h, μια καινούρια διοργάνωση υπεραποστάσεων από τον σύλλογο ΄΄Ε4-ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ΄
07 Ιουν 26
Το Σάββατο 25 Ιουλίου σας περιμένουμε στους Αγώνες Δρόμου «Ημεράσια» στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων
Στους γραφικούς Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 το απόγευμα οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ ΗΜΕΡΑΣΙΑ 2026 προς στη μνήμη του Ολυμπιονίκη των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αριστόβουλου Πετιμεζά. Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Λουσών ''Ο ΧΕΛΜΟΣ'' με τη συνεργασία της FOCUS ON Sports & Events και της RUNAWAY.
02 Ιουν 26
RUNAWAY: Τρέξιμο που γίνεται τρόπος ζωής!
Προσωπικό πρόγραμμα τρεξίματος και ομαδικά fitness sessions – όλα σε ένα χώρο!
Προσαρμοσμένα running plans + group runs για κάθε στόχο & επίπεδο.
Έλα να τρέξουμε μαζί: βελτίωσε τον ρυθμό σου, ανέβα επίπεδο, νιώσε την ομάδα!
Οι προπονήσεις μας ξεκίνησαν και τρέχουμε μαζί κάθε απόγευμα στο RUNAWAY
02 Ιουν 26
athletin.gr - Για διοργανωτές αγώνων που θέλουν ένα σύστημα εγγραφών εύκολο και αξιόπιστο
Το athletin.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα εγγραφών για διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, τρίαθλο και πολλές ακόμη αθλητικές δραστηριότητες.


B2Run

Runster





©2005-2021 RunningNews.gr: Τα πάντα για το τρέξιμο, το δρομέα και τους αγώνες δρόμου. Ενημέρωση, Αρθρογραφία, Φωτογραφίες, Βίντεο, Φόρουμ - Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε επιθυμείτε στο info [at] runningnews [dot] gr - Αν επιθυμείτε να διαφημιστείτε στο RunningNews.gr δείτε εδω

WERUN Network: RunningNews.gr - athletin.gr - trinews.gr - Runster.gr - RUNAWAY - duathlon.gr - Nutrition News - MyAngel Down syndrome