Μια εβδομάδα γεμάτη επιτυχίες για τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, με τους αθλητές μας να ξεχωρίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Στο ιστορικό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ο Άγγελος Ζιάκας, στην πρώτη του συμμετοχή στον εμβληματικό αγώνα των 246,8 χιλιομέτρων από την Αθήνα έως τη Σπάρτη, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση.
Με χρόνο 23:47, κατέλαβε την 11η θέση στη γενική κατάταξη και την 4η θέση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών.
Μια επίδοση που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι αθλητές. Δίπλα στον Άγγελο, σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, βρέθηκε το support team του, προσφέροντας αθόρυβα και ουσιαστικά ό,τι χρειαζόταν μέχρι τον τερματισμό. Μια ομάδα που τον οδήγησε στην πιο «θορυβημένη» εκδοχή του.
Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στον Ημιμαραθώνιο της Κοπεγχάγης, ο Γιώργος Γκόγκος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 1:14, με ρυθμό 3:31/χλμ.
Πίσω από την επίδοση αυτή βρίσκεται η συστηματική δουλειά, το σωστό αγωνιστικό πλάνο και η καθοδήγηση του προπονητή του, Θανάση Τσίγκουλη του ΑΓΣΙ, στον οποίο ο Γιώργος οφείλει σημαντικό μέρος της εξέλιξής του.
Στον Λασσάνειο Δρόμο Κοζάνης, οι διακρίσεις συνεχίστηκαν. Η Δήμητρα Τσαλοκώστα κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών στα 10 χλμ., ενώ ο Χρήστος Νάσης κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Μ30-39 στα 5 χλμ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες και τις προσπάθειές τους και τους εύχεται υγεία, δύναμη και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στους επόμενους αγώνες.
---
Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, σε παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε δράση του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων.
Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της πόλης, καθώς και μέλη των ΚΑΠΗ, έχοντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τρεξιματικές και κινητικές δραστηριότητες σε ένα όμορφο και ιδιαίτερο σημείο της πόλης, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα.
Η παρουσία ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της κίνησης, της άθλησης και της ενεργού συμμετοχής, ενώ παράλληλα δημιούργησε ένα όμορφο κλίμα συνεργασίας και χαράς.
Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, με σταθερό προσανατολισμό στην προώθηση του δρομικού κινήματος και της άθλησης, στηρίζει και συμμετέχει σε δράσεις που φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στον αθλητισμό και ενθαρρύνουν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής.
Η συγκεκριμένη δράση έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η κίνηση δεν έχει ηλικία και το τρέξιμο μπορεί να ενώσει μικρούς και μεγάλους.
---
Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος 2026
1ος αγώνας: " Στα βήματα του Στρατού των Αθηναίων 525χλμ "
525 χιλιόμετρα Ιστορίας, Μνήμης και Ψυχής!
Ο Αλέξης Ανδρούτσος, αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων, ετοιμάζεται να γράψει τη δική του σελίδα σε μια νέα ιστορική διαδρομή.
Από την Αθήνα στη Σπάρτη, πίσω στην Αθήνα και μέχρι τον Μαραθώνα. 525 χιλιόμετρα γεμάτα ιστορία, συμβολισμούς, αντοχή και ανθρώπινη υπέρβαση.
Μετά τον επιτυχημένο τερματισμό του στον Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, ένας ακόμη μεγάλος δρόμος ανοίγεται μπροστά του.
Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων θα είναι δίπλα του σε αυτή τη μοναδική πρόκληση.
Αλέξη, καλή δύναμη!
Να τρέξεις με την καρδιά σου και να αφήσεις το δικό σου αποτύπωμα στην Ιστορία.